01/07/2017

ΑΣΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ | Κινηματογραφικός απεγκλωβισμός τουρίστα


Το ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού τύπου S70B, Aegean Hawk, έχει μόλις προσεγγίσει στην χαράδρα του Άσσου στην Κεφαλονιά, όπου έχει εγκλωβιστεί ο πολωνός τουρίστας.
Ο διασώστης του πληρώματος κατεβαίνει δεμένος με το συρματόσχοινο του ελικοπτέρου και απεγκλωβίζει τον… τολμηρό εξερευνητή.
Ωστόσο ειχαν προηγηθεί άλλες δύο προσπάθειες απεγκλωβισμού. Η πρώτη από άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας που επιχείρησαν να φτάσουν στο σημείο, το δύσβατο όμως της περιοχής τους εμπόδισε να φτάσουν κοντά στον τουρίστα. Μάλιστα ένας από τους διασώστες που τον προσέγγισε εγκλωβίστηκε μαζί του.
Λίγο αργότερα έγινε η πρώτη προσπάιθεια από αέρος, από ένα Agusta Bell, το οποίο προσέγγισε τον εγκλωβισμένο τουρίστα αλλά δεν κατάφερε να τον παραλάβει επειδή δεν έχει στο πλήρωμά του διασώστη. Οι χειριστές του ελικοπτέρου κατέβασαν το καλάθι που διαθέτει το ελικόπτερο, όμως ο Πολωνός τουρίστας δεν μπορούσε να μπει μόνος του.
Η περιπέτειά του ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης όταν προσπάθησε να εξερευνήσει τα μονοπάτια και τις ομορφιές του Άσσου. Μετά από λίγες ώρες ανάβασης, έχασε τον προσανατολισμό του και κατέληξε να βρεθεί εγκλωβισμένος μέσα στις κρημνώδεις χαράδρες του βουνού.


 #ionianchannel
Advertisement 5