ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ | Συμμετοχή  του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδος στο ερευνητικό έργο RADIO στο Πανεπιστήμιο του Μπόχουμ Picture
05/12/2016

ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ | Συμμετοχή του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδος στο ερευνητικό έργο RADIO στο Πανεπιστήμιο του Μπόχουμ


Συμμετοχή ερευνητών του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος στην πανευρωπαϊκή συνάντηση εργασίας του ερευνητικού έργου RADIO στο Πανεπιστήμιο του Μπόχουμ.

Το Πανεπιστήμιο του Μπόχουμ διοργάνωσε στο Μπόχουμ της Γερμανίας στις 1 -2 Δεκεμβρίου 2016 την ετήσια συνάντηση των εταίρων του ερευνητικού προγράμματος RADIO (http://www.radio-project.eu).

Στη συνάντηση συμμετείχαν είκοσι ερευνητές από ευρωπαϊκά ακαδημαϊκά ιδρύματα και εταιρίες και συζήτησαν την πορεία του έργου, στα πλαίσια του οποίου η τεχνολογία του RADIO θα εγκατασταθεί και θα αξιολογηθεί σε νοσοκομεία και οικίες στη Βαρκελώνη και στην Πάτρα αντίστοιχα. Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος εκπροσώπησαν τα μέλη του Εργαστηρίου

tei dytiki ellada radio

Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων και Εφαρμογών (http://aalhouse.esda-lab.cied.teiwest.gr) του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Δρ. Χρήστος Αντωνόπουλος, Δρ. Γεώργιος Κεραμίδας και Δρ. Νικόλαος Βώρος.

Το RADIO χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του πλαισίου χρηματοδότησης Ορίζοντας 2020 (Horizon 2020) και έχει ως στόχο την ανάπτυξη Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) με χρήση οικιακών ρομπότ για την υποστήριξη ηλικιωμένων στο σπίτι.


 #ionianchannel
Advertisement 4
Advertisement 5