Εορτές Αγίου Διονυσίου από τη Ζάκυνθο | Δείτε σε όλο το κόσμο σε απευθείας μετάδοση Picture
16/12/2017

Εορτές Αγίου Διονυσίου από τη Ζάκυνθο | Δείτε σε όλο το κόσμο σε απευθείας μετάδοση


Με κάθε επισημότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ξεκίνησε ο τριήμερος εορτασμός για την Μνήμη του Προστάτη και Πολιούχου της Ζακύνθου, Αγίου Διονυσίου.

Φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις έχουν ξεχωριστή λαμπρότητα καθώς θα προεξάρχει η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, ως ευλαβής προσκυνητής για να λαμπρύνει με την παρουσία του τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο του νησιού. ο οποίος έφτασε αεροπορικός χθες το απόγευμα.

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα, θα γίνει η Επίσημη Κάθοδος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονυσίου από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει Δοξολογία με Περιφορά του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου μέσα στο Ναό και στη συνέχεια θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Θα γίνει απευθείας μετάδοση.

Την Κυριακή, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, στις 3 μετά τα μεσάνυχτα, θα αρχίσει η Ιερά Αγρυπνία. Το πρωί, στις 7.30, θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια στις 08.00 θα τελεσθεί η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντως του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου όπου θα μεταδοθεί απυεθείας τηλεοπτικά.

Στις 11 θα γίνει η Λιτάνευση του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου στην πόλη.

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 το πρωί στις 08.00 θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια, η περιφορά του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ιερό Ναό και η εναπόθεση Του στην Ιερή Λάρνακα. Θα γίνει απευθείας μετάδοση.

Τις θρησκευτικές τελετές μπορείτε να παρακολουθείσετε από το IONIAN TV:
Επίγεια: Digea εκπομπή σε 12 Νομούς (Πελοπόννησος, Νότια Στερεά, Νότιο Ιόνιο)
Δορυφορικά: Θέση 673 Cosmote tv σε όλη την Ελλάδα
Διαδικτυακά: Σε όλο τον πλανήτη κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ IONIAN TV LIVE


 #ionianchannel
Advertisement 5