16/11/2016

Γιώργος Γεωργιάδης: Το “τελευταίο αντίο”


Ένα χειροκρότημα και ένα αντίο, το τελευταίο, από συγγενείς, φίλους και συναδέλφους, συνοδεύει στο τελευταίο του ταξίδι τον βετεράνο της δημοσιογραφίας και πάντα μάχιμο ρεπόρτερ Γιώργο Γεωργιάδη.

Ο Γιώργος, που κάλυψε δημοσιογραφικά σχεδόν όλους τους πολέμους στον πλανήτη με πρώτο εκείνον του Λιβάνου το 1982, τα περισσότερα γεγονότα που σημάδεψαν τη νεότερη ιστορία, όπως την πτώση του τείχους του Βερολίνου, ξέφυγε από σφαίρες, βόμβες και φανατικούς ανά τον κόσμο όπως τους Φενταγίν στη Βαγδάτη, έπρεπε στα 62 του να παλέψει με όλες τις δυνάμεις του, για πολλούς μήνες με την επάρατη νόσο καταλήγοντας, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο Γεωργιάδης έφυγε ήσυχα και αθόρυβα, με ήθος, ακόμη και στις τελευταίες στιγμές της ζωής του, ενώ ήξερε από την πρώτη στιγμή τι είχε απέναντί του. Το πάλεψε παλικαρίσια και συνέχισε να εμπνέει, ακόμη και την ύστερη στιγμή, διαθέτοντας μια αστείρευτη διάθεση για να ζήσει, να δημιουργήσει, να προσφέρει.
Τραγική φιγούρα η μητέρα του, και η οικογένειά του που έδειχναν δυσκολία στο να πιστέψουν τι είχε συμβεί.
Στον επικήδειο λόγο της, η γγ της ΕΣΗΕΑ, Νανά Νταουντάκη, μίλησε για το ήθος και τον επαγγελματισμό του εκλιπόντα, με ιδιαίτερη αναφορά στη στάση του τα τελευταία χρόνια της ανεργίας, μέσα σε μία Ελλάδα της κρίσης, που αλλάζει ραγδαία μέρα με την ημέρα.

Για έναν ακέραιο επαγγελματία δημοσιογράφο, ο οποίος ανατράφηκε στη γη του Περιστερίου και σε αυτήν επιστρέφει να αναπαυθεί, έκανε λόγο ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης. Τέλος, το μέλος της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ, Πόπη Χριστοδουλίδου, σε έναν φορτισμένο συγκινησιακά λόγο, στάθηκε στο ήθος που πρέπει να διέπει τους νεότερους δημοσιογράφους, παίρνοντας παράδειγμα από τον εκλιπόντα.

Μεταξύ των στεφανιών εκείνο που ξεχώριζε ήταν του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Ζακύνθου Σταυρου Κοντονή, της Πρεσβείας της Παλαιστίνης, του ΙΟΝΙΑΝ και της ΗΜΕΡΑΣ, τηλεοπτικών σταθμών, διαδικτυακών πυλώνς ενημέρωσης, καθώς και δημοσιογράφων. Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Πρόεδρος του “Ποταμιού” και στενός του φίλος Σταυρος Θεοδωράκης, ο πρώην υφυπουργός Αργύρης Ντινόπουλος, ο πρώην Υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος, οι πρώην διευθυντές του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Αντώνης Σκυλλάκος και Ηλίας Μάτσικας, οι δημοσιογράφοι Νίκος Γεωργιάδης, Αντώνης Λιάρος και Μαρία Καρχιλάκη, και πλήθος συναδέλφων του.
Έντονη ωστόσο υπήρξε και η παρουσία συμπολιτών μας που ταξίδεψαν στην Αθήνα για αυτό το λόγο. Μεταξύ τους ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Αρμένης, ο Βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης, ο Διευθυντής της Εφημερίδας μας και του ΙΟΝΙΑΝ Σπύρος Καμπιώτης και συνάδελφοί του. Όλοι είχαν να πουν μια καλή κουβέντα για το ήθος, το χαρακτήρα και τον επαγγελματισμό του.


 #ionianchannel
Advertisement 5