04/11/2016

Η αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης απο την Βουλευτή Έλενα Ράπτη στην Αμαλιάδα


Η αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης που στην Ελλάδα έχει φτάσει το ποσοστό του 16% ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου στην Αμαλιάδα το απόγευμα της Δευτέρας. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η βουλευτή της ΝΔ και εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για την καμπάνια «Ένα στα Πέντε», Έλενα Ράπτη» που θέλησε να στείλει το μήνυμα «Χτίζοντας μια Ευρώπη για και με τα παιδιά» και να επισημάνει πως στο θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης η πρόληψη μπορεί να αποτρέψει.

Το ποσοστό του 16% των παιδιών που έχουν πέσει στην χώρα μας, θύματα κάποιας μορφής κακοποίησης θεωρείται αρκετά υψηλό και θα πρέπει να κινητοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία, για να αντιδράσει και να προστατέψει τα παιδιά. Οι γονείς πρέπει να ενημερώσουν προληπτικά τα παιδιά τους για το πως πρέπει να αντιδράσουν σε τέτοιες περιπτώσεις και να αποκρούσουν αν μπορούν και πριν εκδηλωθεί κάποια κίνηση.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας Ανδρέας Νικολακόπουλος με πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκε και η εκδήλωση αυτή, ήταν ο συντονιστής και παίρνοντας το λόγο πρώτος εξήγησε πως ο δήμος Ήλιδας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα κοινωνικά θέματα και κυρίως σε αυτά που αφορούν τα παιδιά. Αλλά και ως δικηγόρος, επισήμανε πως τα περιστατικά παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης μπορεί να μη τα βλέπουν εύκολα τα φώτα της δημοσιότητας αλλά υφίστανται και αντιμετωπίζονται με εξαιρετική προσοχή και λεπτότητα ωστόσο θα πρέπει να προλαμβάνονται.


 #ionianchannel
Advertisement 5