ΗΛΕΙΑ | Οι Coffee & Bar Experts αποκαλύπτουν  τα μυστικά του αυθεντικού espresso μέσω του σεμιναρίου “Jacobs espresso Barista Basic”. Picture
11/03/2017

ΗΛΕΙΑ | Οι Coffee & Bar Experts αποκαλύπτουν τα μυστικά του αυθεντικού espresso μέσω του σεμιναρίου “Jacobs espresso Barista Basic”.


Με κινητήριο δύναμη την γνήσια αγάπη τους για την τέχνη του espresso, οι Coffee & Bar Experts μελετώντας τις ανάγκες των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, διοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά το σεμινάριο “Jacobs espresso Barista Basic” για baristi & επαγγελματίες του καφέ των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων τους του Νομού Ηλείας και Ζακύνθου.

coffee_bar_experts

Το σεμινάριο “Jacobs espresso Barista Basic” έλαβε χώρα στις 7 & 8 Μαρτίου στον showroom των Coffee & Bar Experts με εκπαιδευτή τον κ.Φώτη Λέφα, ο οποίος μετέδωσε την τεχνογνωσία του στους παρευρισκόμενους baristi. Ο κ. Λέφας είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής από τον Speciality Coffee Association of Europe (SCAE), είναι πρώτος κάτοχος παγκοσμίως του Coffee Diploma SCAE και είναι Q Grader με πιστοποίηση από το CQI. Ασχολείται επισήμως με το χώρο της εκπαίδευσης γύρω από τον καφέ 14 χρόνια, με κατάρτιση του ιδίου σε αντίστοιχα σεμινάρια και πιστοποιήσεις σε διάφορες χώρες. Είναι ιδρυτικό μέλος των Coffee Lovers Editors & Trainers και συνιδρυτής του Premium Coffee Institute της Αθήνας.

coffe_bar_experts_2

Στα πλαίσια του θεωρητικού μέρους του σεμιναρίου, οι baristi & επαγγελματίες του καφέ διαπίστωσαν ότι ο espresso, ο δημοφιλέστερος και ίσως ο πιο δύσκολος τρόπος παρασκευής καφέ, συνιστά για τους λάτρεις του μια μικρή καθημερινή πολυτέλεια, που ο καθένας μας μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό του.

coffe_bar_experts_3

Η κρέμα,το άρωμα,το σώμα και η γεύση των φλιτζανιών espresso και πλημμύρισαν το showroom των Coffee & Bar Experts, εφόσον έγινε κτήμα των baristi το θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου και ακολούθησε το πρακτικό μέρος.


 #ionianchannel
Advertisement 5