17/01/2017

ΗΛΕΙΑ | Κάμφθηκαν οι αντιδράσεις στο σχολείο των προσφυγόπουλων


Κανονικά θα συνεχίζουν να φοιτούν στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο Νεοχωρίου Ηλείας τα περίπου 55 προσφυγόπουλα που διαμένουν τους τελευταίους μήνες στο κέντρο φιλοξενίας της γειτονικής Μυρσίνης. Από το βράδυ της Κυριακής είχαν αποκλείσει το σχολείο και είχαν κρεμάσει πανό που ζητούσαν την ισομερή κατανομή των προσφυγόπουλων στα σχολεία της περιοχής. Αυτό ήταν ένα από τα δύο ζητήματα που τέθηκαν μαζί με την έλλειψη ενημέρωσης από την πλευρά της δημοτικής αρχής. Το πρωί της Δευτέρας το σχολείο δεν λειτούργησε αφού αποκλείστηκε από γονείς μαθητών του χωριού.

Παρενέβη όμως ο Ηλείος υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης που μαζί με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Παναγιώτη Ζεύλα και το δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, επισκέφθηκαν το σχολείο και μίλησαν με τους γονείς. Εξήγησαν πως αναγκαστικά για λόγους προσαρμογής και του μικρού αριθμού μαθητών, χρησιμοποιείται μόνο ένα σχολείο στην περιοχή για τα πρώτα μαθήματα.

Δεσμεύτηκαν πως από τη νέα σχολική χρονιά θα χρησιμοποιηθούν όλα τα γειτονικά στο κέντρο φιλοξενίας σχολεία και οι Σύροι μαθητές θα ενταχθούν στα κανονικά τμήματα. Επίσης απάντησαν σχετικά και με θέματα υγιεινής που αφορούν τα προσφυγόπουλα.


 #ionianchannel
Advertisement 5