23/11/2016

ΗΛΕΙΑ | Σε εξέλιξη σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας


Να δοθεί βάρος στην πρόληψη για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις φυσικές καταστροφές, ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος στην αυτοψία που πραγματοποίησε σε Ιάρδανο, Σοχιά και Βέργα.

Στην περιοδεία που έκανε την Τρίτη σε τρία σημεία όπου πραγματοποιούνται παρεμβάσεις από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του νομού με μέριμνα της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, ο κ. Γεωργιόπουλος επισήμανε τους κινδύνους και μίλησε για τις περιορισμένες ομολογουμένως οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν, την ώρα που η ΕΕ ζητά από την Ελλάδα την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων, ακριβώς για να περιοριστεί το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών, στη συνέχεια.

Στη περιοδεία που συμμετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μητρόπουλος, ο βοηθός Περιφερειάρχη κ. Κωσταριάς, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αρβανιτάκης, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλείας κ. Καλογερόπουλος και ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας Ηλείας κ. Αναγνωστόπουλος. Επισκέφθηκαν τμήμα του ποταμού Ιάρδανου στο δήμο Πύργου, τμήμα του ρέματος της Σοχιάς στην Αμαλιάδα και σημείο του ποταμού Βέργα στη Μανωλάδα.

Οι καθαρισμοί και στα τρία ποτάμια και ρέματα γίνονται σε μεγάλη απόσταση και ανάλογα τις εργολαβίες θα υπάρξει και επέκταση των παρεμβάσεων.


 #ionianchannel
Advertisement 5