17/02/2017

ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Άλματα στην παραγωγή ελαιολάδου μέσα από τα προγράμματα Ο.Ε.Φ


Σημαντική είναι η ανάπτυξη του αγροτικού συνεταιρισμού Καλαμάτας μέσα από την ένταξη του στα προγράμματα της Ομάδας Ελαιοκομικών Φορέων. Ο συνεταιρισμός βρίσκεται στην περιοχή Φαραί και
ασχολείται εδώ και δεκαετίες με την ελαιοκομία ενώ το όνομα Π.Ο.Π Καλαμάτα είναι συνυφασμένο με την ιστορία του Συνεταιρισμού και το ελαιόλαδο που παράγει, καθώς είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Μέσα από το πρόγραμμα της ΟΕΦ επιτεύχθηκε η αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού και η πλήρως ανακαινισμένη και αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής. Όλα αυτά σε συνεργασία με το έμπειρο προσωπικό και τους εξειδικευμένους επιστημονικούς σύμβουλους, εγγυώνται τις πιο ασφαλείς και εξελιγμένες μεθόδους στην παραγωγή του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας. Επίσης το προϊόν αναδείχτηκε και υπήρξε μεγάλη εξωστρέφεια κάτι που έθεσε τις βάσεις και για το μέλλον.

Τέλος στόχος του συνεταιρισμού είναι η χρησιμοποίηση μεθόδων όσο το δυνατόν φιλικότερες προς το περιβάλλον και η ένταξη του στα Προγράμματα του ΟΕΦ ‘ωστε να εξελίσσουν περισσότερο την μονάδα χρησιμοποιώντας ακόμα πιο σύγχρονες τεχνικές.


 #ionianchannel
Advertisement 5