08/03/2017

ΚΑΛΑΜΑΤΑ | “Δεν έχουμε τις υποδομές”, δραματική η κατάσταση με τους μετανάστες


Δεν είναι θέμα κάποιον ανθρωπιστών ούτε θέμα προβολής τους αλλά κινδύνων που υπάρχουν για την πόλη με τα προβλήματα υγείας και τις αρρώστιες που φέρουν οι ”παράνομοι” μετανάστες… αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος της Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας σε συνέντευξή του σήμερα σχετικά με τους 87 μετανάστες που έφθασαν στο λιμάνι της Μεσσηνιακής Πρωτεύουσας το μεσημέρι της Πέμπτης.
Εξηγήσεις και απαντήσεις στο ζήτημα των μεταναστών και στα προβλήματα που έπρεπε να επιλύσει ο δήμος Καλαμάτας έδωσε σήμερα ο Παναγιώτης Νίκας.
Ο Δήμαρχος της πόλης μίλησε διεξοδικά για το θέμα αναλύοντας όλα τα δεδομένα. Αυτή τη στιγμή οι 87 μετανάστες φιλοξενούνται στην κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας όπου έγιναν όλες οι παρεμβάσεις για τη διαμονή τους εκεί. Ο κύριος Νίκας επεσήμανε ότι δεν θα κάνουμε μια καλή πράξη για να τιναχτεί μία δομή στον αέρα τονίζοντας ότι όλα τα είδη θα καταστραφούν μετά καθώς οι 87 μετανάστες φέρουν μεταδοτική ασθένεια.
Τέλος ο κύριος Νίκας τόνισε ότι για το λόγο του μεταδοτικού νοσήματος, η εγκατάστασή τους σε κάποιο χώρο ήταν πολύ δύσκολη καθώς και στο στάδιο αθλούνται καθημερινά χιλιάδες κόσμου αλλά και οι άνθρωποι αυτοί ήθελαν ειδική μεταχείριση με αγωγή από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ζεστό νερό και και το θέμα απαιτούσε σοβαρότητα χωρίς να υπάρχουν οι υποδομές


 #ionianchannel
Advertisement 5