ΛΑΚΩΝΙΑ | Επιτυχημένο το διήμερο πολιτισμού στη Σκάλα Λακωνίας Picture
11/05/2017

ΛΑΚΩΝΙΑ | Επιτυχημένο το διήμερο πολιτισμού στη Σκάλα Λακωνίας


Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο σημαντικές βραδιές πολιτισμού στο Πνευματικό Κέντρο τής Σκάλας Λακωνίας που διοργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας (ΕΠΔΛ) “Χείλων ο Λακεδαιμόνιος” με τη συμπαράσταση του νέου Παλλακωνικού βιβλιοπωλείου “Λακωνία οδός” τής λακωνικής κωμόπολης:
– η πρώτη εκδήλωση, το βράδυ τού Σαββάτου 6 Μαΐου, με διάλεξη του λακωνολάτρη Απόστολου Πιερρή, Διευθυντή του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών Πατρών, είχε θέμα: «Έλος τ’ έφαλον πτολίεθρον (=Έλος παραθαλάσσια πολιτεία. Ιλιάδα, Ραψωδία Β΄, στ. 584). Λέλεγες, Αχαιοί και Δωριείς στις εκβολές του Ευρώτα». Τον διακεκριμένο ομιλητή που γοήτευσε το εκλεκτό κοινό προλόγισε από τους διοργανωτές η Ελένη Τζικάκου.

lakonia_odos_1

– η δεύτερη εκδήλωση, το βράδυ τής Κυριακής 7 Μαΐου, με παρουσίαση του νέου βιβλίου «Η πεταλούδα και ο παλιάτσος» της Βάσως Γεωργοπούλου, μιας σημαντικής νέας συγγραφέως από τη Σκάλα.

lakonia_odos_2

Για το βιβλίο μίλησαν εξαιρετικά οι: π.Ευστράτιος Χρυσικάκος – εφημέριος Σκάλας, Ιωάννα Βασιλακάκου-Μπλέτα – φιλόλογος, Δημήτρης Διαμαντάκος – συγγραφέας, ταμίας της ΕΠΔΛ.
Χαιρετισμό απηύθυναν: Ο εκδότης Γιώργος Δημακόγιαννης, αντιπρόεδρος της ΕΠΔΛ, και η συγγραφέας Βάσω Γεωργοπούλου
Την επιτυχημένη παρουσίαση συντόνισε η Ελένη Τζικάκου – συγγραφέας, υπεύθυνη λογοτεχνικού τμήματος ΕΠΔΛ.

lakonia_odos_3


 #ionianchannel
Advertisement 5