05/07/2017

ΛΑΚΩΝΙΑ | Mεγάλες καταστροφές απο την φωτιά στην Ανατολική Μάνη


Εικόνες καταστροφής αφήνει πίσω της η φωτιά στην Ανατολική Μάνη. Για Τρίτη μέρα η πυροσβεστική υπηρεσία δίνει μάχη με τις φλόγες καθώς ο δυνατός άνεμος προκαλεί αναζωπυρώσεις.
Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι που είδαν την περιουσία τους να γίνεται στάχτη
Παραλίγο δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές ενώ κινδύνευσε και ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης καθώς το αυτοκίνητό του τυλίχθηκε στις φλόγες όταν ο ίδιος προσπαθούσε να προσεγγίσει την περιοχή Κότρωνα.
Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές σε σπίτια αλλά και ελαιόδεντρα με το ν κ. Ανδρεάκο να κάνει λόγο για σημαντικές συνέπειες στην παραγωγή ελαιολάδου.
Ο κόσμος τρομαγμένος κατέφυγε στην παραλία για να αποφύγει τα χειρότερα μιας και οι φλόγες έφταναν σε κατοικημένες περιοχές.
Η καταγραφή συνεχίζεται ωστόσο ζημίες έχουν υποστεί τουλάχιστον 15 σπίτια. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την αντιμετώπιση από την Πυροσβεστική, που όπως λένε δεν εκτίμησε σωστά την κατάσταση, με αποτέλεσμα η φωτιά να αναζωπυρωθεί και να ξεφύγει.
Δεκάδες πυροσβέστες συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται δυο μέτωπα, στο χωριό Κοκκάλα αλλά και στον Παρασυρό.


 #ionianchannel
Advertisement 5