ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ | “Διαχρονικό ταξίδι στην Ιόνια Οδό” – Τελευταίες μέρες της εκθέσεως Picture
22/05/2017

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ | “Διαχρονικό ταξίδι στην Ιόνια Οδό” – Τελευταίες μέρες της εκθέσεως


Την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 πέφτει η αυλαία της εκθέσεως «ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ – Ο θησαυρός των ευρημάτων της».
Η αρχαιολογική αυτή έκθεση περιλαμβάνει επτακόσια μοναδικά αντικείμενα από τα προϊστορικά μέχρι τα βυζαντινά χρόνια τα οποία για πρώτη φορά παρουσιάζονται στο κοινό.
Μια έκθεση που δίνει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο να γνωρίσει εντυπωσιακά οικιστικά και ταφικά ευρήματα αλλά και ευρήματα βυζαντινών μνημείων προερχόμενα από τις ανασκαφές για την κατασκευή της Ιόνιας οδού.

diexodos

Τελετουργικά σκεύη, αφιερώματα, κοσμήματα, νομίσματα, τμήματα τοιχογραφιών, οικιακά σκεύη και είδη καθημερινής χρήσης είναι μερικά από τα εκθέματα των «θησαυρών» που προέκυψαν από τις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές Μακύνειας, Κλόκοβας, Γαβρολίμνης Καλυδώνας, Αλίκυρνας, Σταμνάς, Στάνου, Αμφιλοχίας, Ανοιξιάτικου κ.λ.π του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Η έκθεση, που διοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος και τον Κοινωφελή Πολιτιστικό Οργανισμό «Διέξοδος», λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 7.30 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ στο Μεσολόγγι στους χώρους του Ιστορικού Μουσείου «Διέξοδος» με ελεύθερη είσοδο.

diexodos_3

Για την άρτια παρουσίαση της εκθέσεως και με την χορηγική υποστήριξη του «ΚΟΡΔΟΣΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ» κυκλοφόρησε και διατίθεται πολυτελής κατάλογος με επιστημονικά κείμενα των αρχαιολόγων Ολυμπίας Βικάτου, Φωτεινής Σαράντη και Γεωργίου Σταμάτη συνοδευόμενα από εκατοντάδες έγχρωμες φωτογραφίες μέσω των οποίων σκιαγραφείται το κοινωνικό, και οικονομικό πλαίσιο της εποχής και αποτυπώνεται η καθημερινή ζωή, η θρησκεία, ο πλούτος και το μεγαλείο της μακράς ιστορίας της Αιτωλοακαρνανίας από την Μεσοελλαδική περίοδο (2000 – 1600 π.Χ) μέχρι τα μεταβυζαντινά χρόνια (16ος αιώνας).

diexodos_ex

Ο κατάλογος διατίθεται στο Μεσολόγγι από το «Τεχνοπωλείο» της «Διεξόδου» στην Αθήνα δε και στη Θεσσαλονίκη από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) Αμερικής 13 και Τσιμισκή 11 αντίστοιχα.


 #ionianchannel
Advertisement 5