«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ» | Παραδόθηκαν τα πρώτα αμαξίδια από το ΙΟΝΙΑΝ (Pics) Picture
06/03/2017

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ» | Παραδόθηκαν τα πρώτα αμαξίδια από το ΙΟΝΙΑΝ (Pics)


Σε κλίμα συγκίνησης, χαράς, αλλά και ικανοποίησης πραγματοποιήθηκε η παράδοση των δύο (2) πρώτων αναπηρικών αμαξιδίων σε ισάριθμους δικαιούχους δίνοντας τα πρώτα αποτελέσματα της εκστρατείας του IONIAN, “Όλοι μαζί… μια αγκαλιά”.
Η αίθουσα της νέας πτέρυγας του ΟΔΑΖ (Οργανισμός Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου) , όπου και φιλοξενήθηκε το Σάββατο 04.03 το μεσημέρι η εκδήλωση, ήταν κατάμεστη από κόσμο, κυρίως, όμως, από πολλά μικρά παιδιά: τους αδιαφιλονίκητους πρωταγωνιστές της καμπάνιας. Πρόσωπα που καθήλωσαν με τις τοποθετήσεις και την αγάπη με την οποία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΙΟΝΙΑΝ.

kapakia_koino_site

Είχε φτάσει λοιπόν η ώρα που ο στόχος επετεύχθη. Τα αμαξίδια παραδόθηκαν και δύο άνθρωποι που τα είχαν ανάγκη, θα κάνουν λίγο πιο εύκολη την καθημερινότητά τους. Τα μηνύματα, ωστόσο, είναι πολλά. Αλληλεγγύη, προσφορά και συμπαράστασης, από άνθρωπο σε άνθρωπο, για τη κοινωνία μιας εκδήλωσης, επιστέγασμα μίας προσπάθειας με διάρκεια σχεδόν δύο χρόνων. .
Από τότε, πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι και η εκστρατεία του IONIAN έγινε υπόθεση της κοινωνίας.
Μικροί και μεγάλοι μπήκαν στο παιχνίδι και ξεκίνησαν μια δράση που όχι μόνο δεν έχει ατονήσει αλλά, απεναντίας, όσο περνά ο καιρός, δείχνει ολοένα και περισσότερο να εντείνεται.
«Έχουμε πολλούς κύκλους ακόμη να κάνουμε, δεν σταματάμε την προσπάθεια και, ως ‘νονός’ αυτής της δράσης και της προσπάθειας, νιώθω ότι είμαστε ένα με όλους, ένα» ανέφερε στο δικό του χαιρετισμό ο Διευθυντής Μάρκετινγκ & Εταιρικής Ευθύνης του IONIAN, Διονύσης Μήλεσης. «Το μόνο που χρειάζεται είναι να προσφέρει ο καθένας ένα μικρό κομματάκι από την καθημερινότητά του, μια απλή πράξη: μόλις τελειώσει το μπουκάλι του με το νερό, να πετά το μπουκάλι στην ανακύκλωση και το καπάκι σε ένα χωριστό δοχείο”

kapakia_milesis_site

«Τελικά, αυτό που έχει σημασία είναι να βρεθεί κάποιος να κάνει την αρχή. Μια ομάδα λίγων που θα συντονίσει τους πολλούς», είπε στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πέτρος Ψωμάς, μέλος του ιστορικού «Γκρουπ 94» του Πατρινού Καρναβαλιού, που έφερε την ιδέα της αναζήτησης καπακιών, στο παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού στο καρναβάλι της Ζακύνθου. Ήταν η σπίθα που άναψε τη φωτιά και το παιχνίδι έγινε εκστρατεία.

kapakia_psomas_site

Ο Διευθυντής του IONIAN Σπύρος Καμπιώτης, τόνισε ότι “…οι δράσεις εταιρικής ευθύνης είναι επιβεβλημένες σε μια εταιρεία που κοιτάζει το μέλλον θαρρετά και με τόλμη και όχι μόνο δεν έχει να χάσει από αυτό αλλά κερδίζει πολλά –και μαζί της κερδίζει μία ολόκληρη τοπική κοινωνία…”

kapakia_kampiotis_site

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο εξαίρετος συνάδελφος από την εκπομπή «Σκέψου διαφορετικά», Γεράσιμος Φεσσιάν : «Αυτή η ημέρα είναι αφιερωμένη στους λιλιπούτειους πολίτες αυτού του τόπου, οι οποίοι μας μεταφέρουν απίστευτα μηνύματα…» «…Οι πράξεις αυτές, πέρα από την ευαισθητοποίηση, δημιουργούν ένα κοινωνικό όφελος. Αναλογιστείτε λοιπόν όλοι όσοι βρεθήκατε σήμερα εδώ, ότι συμμετείχατε σε κάτι πολύ σπουδαίο, πολύ μεγάλο και πόσο βοηθήσατε το IONIAN που έριξε αυτό το μικρό βοτσαλάκι στη λίμνη της Ζακύνθου και δημιούργησε τον πρώτο κύκλο, να δημιουργήσει πολλούς ακόμη», επεσήμανε ο Γ. Φεσσιάν.

kapakia_fessian_site

Τελικά το μεγαλύτερο μπράβο, αξίζουν τα μικρά παιδιά. Τα παιδιά των Νηπιαγωγείων και του Δημοτικών Σχολείων, που συνέλλεξαν και μας παρέδωσαν, στατιστικά, τις μεγαλύτερες ποσότητες από πλαστικά καπάκια! Εδώ βέβαια, τεράστια ήταν η συνεισφορά των εκπαιδευτικών. Χωρίς τη δική τους καθοδήγηση και παρότρυνση, χωρίς τη δική τους ενημέρωση και τις ατέλειωτες ώρες συζήτησης με τους μαθητές τους, για το πώς και το γιατί της συλλογή των καπακιών, δεν είχε επιτευχθεί ο στόχος.

kapakia_karotsi_site

Η εκστρατεία, ασφαλώς, συνεχίζεται. Όσο εσείς συμμετέχετε, τόσο εμείς συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε τα καπάκια και να προσφέρουμε αμαξίδια ή άλλο ανάλογο εξοπλισμό, εκεί όπου υπάρχει ανάγκη.


 #ionianchannel
Advertisement 5