ΠΑΤΡΑ | Επετειακή Εκδήλωση Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πατρών Picture
19/03/2018

ΠΑΤΡΑ | Επετειακή Εκδήλωση Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πατρών


pankalavrytinos_25h-martioy_2018_top

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τίμησε και φέτος ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος, τη διπλή γιορτή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, την 25η Μαρτίου. Η επετειακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 μέσα σε πλήθος κόσμου, μελών και φίλων του Συλλόγου καθώς και των χορευτικών μας ομάδων.

pankalavrytinos_25h-martioy_2018_1

Ύμνους και τραγούδια της Επανάστασης του 1821 απέδωσε συνοδεία μουσικών οργάνων, ο 20μελής χορός ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του Σπύρου Σκιαδαρέση, καθηγητή θεολόγου MA, o οποίος διατελεί και Λαμπαδάριος του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέου Πατρών. και τη συνοδεία του κλαρίνου του Σπήλιος Πλώτας.

pankalavrytinos_25h-martioy_2018

Κεντρικός Ομιλητής ήταν ο κ Δημήτριος Σταθακόπουλος, , Δρ.Παντείου Πανεπιστημίου κοινωνιολογίας της Οθωμανικής περιόδου-Διπλωματούχος βυζαντινής μουσικής-Δικηγόρος, με θέμα “Ο καθημερινός βίος των αγωνιστών του ’21 και τα τραγούδια , χοροί και μουσικά τους όργανα”, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ για την καταπληκτική πραγματικά, παρουσίαση.

pankalavrytinos_25h-martioy_2018_3

Εκ μέρους του Μητροπολίτη Πατρών κ κ Χρυσοστόμου, την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π Ιωακείμ Σταματόπουλος.
Με την παρουσία τους μας τίμησαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση, οι Βουλευτές Αχαΐας ,κ Σία Αναγνωστοπούλου ,o κ Ιάσων Φωτήλας,κ Νίκος Νικολόπουλος .

pankalavrytinos_25h-martioy_2018_6

Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ,όπου και παρέδωσε εκ μέρους του συλλόγου μας , τιμητική πλακέτα στον κ Δημήτρη Σταθακόπουλο.

pankalavrytinos_25h-martioy_2018_4

Τον Δήμαρχο Καλαβρύτων εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Παΐων Καλαβρύτων κ Στέλλα Πανουτσακοπούλου .
Παρευρέθηκαν επίσης :
ο κ Άγγελος Τσιγκρής ,πρώην γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ Αθανάσιος Νταβλούρος ,Πολιτευτής Αχαΐας,κ Γιαννιά Ευσταθία, ,Πολιτευτής Αχαίας,κ Θωμάς Λεωνιδας , κ Χαρίλαος Ερμείδης, Πρόεδρος της ένωσης θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος,κ Γεώργιος Καλλίνικος, εκπρόσωπος της οικολογικής κίνησης Πάτρας ,Τσιούμα Κατερίνα , ,πρόεδρος Συλλόγου Ευρυτάνων Αχαίας,Μακρυγιάννης Νίκος και Νανά Κορέντζελου απο το Σύλλογο Ευρυτάνων Αχαΐας,η κ Γεωργία Χασαποπούλου ,Πρόεδρος του Συλλόγου Κερτεζιτών”ο Στριφτόμπολας”,Αργύρης Αγγελόπουλος ,Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κλειτορολευκασίων ,ο πρώην πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου- Συγγραφέας κ Νικόλαος Σακελαρόπουλος,ο κ Σπύρος Θεοχάρης ,επικεφαλής της πρωτοβουλίας “Α.Ν.Α.Σ.Α Καλαβρύτων”,Γεώργιος Γκλαβάς ,Πρώην πρόεδρος του Σπηλαίου Λιμνών, καθώς και πλήθος κόσμου.

pankalavrytinos_25h-martioy_2018_5


 #ionianchannel
Advertisement 5