ΠΑΤΡΑ | Μιντιακή παιδεία, το Προσφυγικό Ζήτημα κι ο ρόλος της διαδικτυακής δημοσιογραφίας: Καλές πρακτικές και κίνδυνοι. Picture
13/12/2016

ΠΑΤΡΑ | Μιντιακή παιδεία, το Προσφυγικό Ζήτημα κι ο ρόλος της διαδικτυακής δημοσιογραφίας: Καλές πρακτικές και κίνδυνοι.


Μιντιακή παιδεία, το Προσφυγικό Ζήτημα κι ο ρόλος της διαδικτυακής δημοσιογραφίας: Καλές πρακτικές και κίνδυνοι.

Το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα έχει εκτοξευτεί στην κορυφή της ειδησεογραφικής ατζέντας. Το Διαδίκτυο θεωρείται παμψηφεί ένα ισχυρό εργαλείο όπως κι ο ρόλος του στην ενημέρωση και την διαμόρφωση της κοινής γνώμης, καθώς έχει την δυνατότητα να δώσει φωνή στους μετανάστες και τους πρόσφυγες αλλά από την άλλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση προπαγανδιστικών στερεοτύπων και ρητορικής μίσους.

Το έργο “My story- Migrants and Media” έχει ως στόχο να εφαρμόσει την παροχή μιντιακής παιδείας σχετικά με τους τρόπους που παρουσιάζεται η μεταναστευτική κρίση στα μέσα ενημέρωσης και πως αυτή γίνεται αντιληπτή από τους πολίτες της ΕΕ.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να φέρει σε επαφή τους ειδήμονες με το κοινό ώστε να εξερευνήσουμε πως η διαδικτυακή δημοσιογραφία μπορεί να διαμορφώσει τον κοινωνικό λόγο σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα και κατ’ επέκταση πως μπορούν οι διάφοροι φορείς να συνεργαστούν ώστε να τον αποδομήσουν τα αρνητικά στοιχεία από αυτόν. Η ημερίδα περιλαμβάνει στρογγυλή τράπεζα που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους της διαδικτυακής, έντυπης και τηλεοπτικής δημοσιογραφίας, οργανισμούς-αρωγούς των προσφύγων και μεταναστών και τοπικούς και διεθνείς φορείς που ασχολούνται με το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

intermediakt

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

Μέρος πρώτο: 16.30-17.00
Καλωσόρισμα και εισαγωγικές ομιλίες

Μέρος δεύτερο: 17.00-18.00
Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα “Η τρέχουσα κατάσταση. Η παρουσίαση των προσφύγων και των μεταναστών κι η Ρητορική Μίσους (Hate Speech) στα Διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.”

18.00-18.15 Q&A με το κοινό

Coffee Break: 18.15-18.30

Μέρος τρίτο: 18.30-19.30
Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα “Καλές Πρακτικές και Προτάσεις Εφαρμογής Μιντιακής Παιδείας. Η άποψη των ειδικών.”

19.30-19.45 Q&A με το κοινό

Μέρος τέταρτο: 19.45-20.00
Σύνοψη- Συμπεράσματα

Συμμετέχουν οι οργανισμοί

IOM Greece, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Παραρτ. Πάτρας), STEGI PLUS (+), Praksis, Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο-PRESS Project


 #ionianchannel
Advertisement 4
Advertisement 5