ΠΑΤΡΑ | ΟΓΔΟΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ | ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΡΟΣ…. Picture
02/03/2017

ΠΑΤΡΑ | ΟΓΔΟΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ | ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΡΟΣ….


Είσαι φοιτητής των Πολυτεχνικών Σχολών του Πανεπιστήμιου Πατρών;
Σου αρέσει να δουλεύεις σε ομάδα με την παρέα σου;

best_1

Πιστεύεις ότι με τα πιο απλά υλικά, μπορείς να καταφέρεις να κατασκευάσεις μια κατασκευή;
Μπορείς να βρεις την πιο απλή λύση στα πιο δύσκολα προβλήματα;

best_2

Αν η απάντηση σου στα παραπάνω είναι ναι, τότε καλωσόρισες στον 8ο Διαγωνισμό Μηχανικής που διοργανώνει ο BEST Patras!
Φέτος διοργανώνεται ο όγδοος τοπικός διαγωνισμός μηχανικής στην Πάτρα που αποτελεί το πρώτο επίπεδο του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού EBEC. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό μηχανικής στην Ευρώπη ο οποίος διεξάγεται από φοιτητές για φοιτητές.
Οι διαγωνιζόμενοι φοιτητές χωρίζονται σε τετραμελής ομάδες και καλούνται να διαγωνιστούν είτε στον τομέα του Team Design είτε στον τομέα του Case Study. Σκοπός τους, φυσικά, είναι να προκριθούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, χρησιμοποιώντας τα τεχνικά και μη-τεχνικά προσόντα τους.

best_3

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία του Team Design, οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να κατασκευάσουν έναν μηχανισμό ο οποίος θα εκτελεί συγκεκριμένες λειτουργίες και θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε ορισμένες απαιτήσεις. Η υλοποίηση της συγκεκριμένης κατασκευής πρέπει να γίνει με χρήση περιορισμένων υλικών, ίσου αριθμού για κάθε ομάδα και μέσα σε ένα προκαθορισμένο χρονικό όριο.
Αντίστοιχα, στην κατηγορία του Case Study, οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να επιλύσουν ένα πραγματικό επιχειρησιακό πρόβλημα και να παρουσιάσουν τη λύση την οποία προτείνουν. Το πρόβλημα αυτό περιλαμβάνει αριθμητικά δεδομένα, συγκεκριμένες συνθήκες που πρέπει να ληφθούν υπόψη , ενώ για την επίλυσή του χρησιμοποιούνται μόνο οι δοθείσες πληροφορίες.
Σε κάθε μία από τις παραπάνω κατηγορίες ,θα διαγωνιστούν δέκα τετραμελείς ομάδες με συγκεκριμένο στόχο χρησιμοποιώντας τις τεχνικές, κοινωνικές και επικοινωνιακές τους ικανότητές. Σε δεδομένες και ισάξιες συνθήκες, οι ομάδες θα συναγωνιστούν για την βέλτιστη δυνατή λύση σε όρους αποδοτικότητας, κόστους και πληρότητας. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην εξάσκηση ικανοτήτων, απαραίτητων για ένα ολοκληρωμένο Μηχανικό του αύριο. Κριτές αλλά και υπεύθυνοι των θεμάτων θα είναι επιλεγμένοι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών.

best_4

Ο τοπικός διαγωνισμός μηχανικής θα πραγματοποιηθεί 15-17 Μαρτίου. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (Ι.Τ.Υ.Ε.). Η λήξη του διαγωνισμού θα γίνει το απόγευμα της 17ης Μαρτίου, όπου και θα ανακοινωθούν οι νικήτριες ομάδες.
Οι νικήτριες ομάδες του EBEC Patras θα προκριθούν στον Εθνικό Διαγωνισμό Μηχανικής του BEST (EBEC Greece) ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 12-14 Μαΐου στην Αθήνα. Με τη σειρά τους ,οι νικήτριες ομάδες του EBEC Greece θα προκριθούν στο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μηχανικής του BEST (EBEC) που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στο Μπρνο της Τσεχίας.
Αν ενδιαφέρεσαι και εσύ λοιπόν, να συμμετάσχεις στο Μεγαλύτερο Τοπικό Διαγωνισμό Μηχανικής, το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσεις συμμετοχή στο παρακάτω link μέχρι τις 7 Μαρτίου. http://www.bestpatras.gr/events-gr/ebec-gr/ebec-2017/

Για επιπλέον πληροφορίες, μπορείς να επισκεφτείς το facebook page του διαγωνισμού:
https://www.facebook.com/EbecPatras/

ή να στείλεις mail στο site του BEST Patras : patras@best.eu.org

Τονίζουμε πως θα υπάρξει περιορισμός θέσεων!


 #ionianchannel
Advertisement 5