09/09/2017

ΠΑΤΡΑ | Τριήμερος εορτασμός στη Παναγία την Παντάνασσα


Κατά εκατοντάδες συνέρρευσαν οι πιστοί αυτές τις ημέρες στον ιερό ναό της Παντάνασσας στην Πάτρα, ο οποίος τιμά το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Μεγάλοι αλλά και νεότεροι μιλούν με θέρμη για την πίστη που τους δίνει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο…

Η εκκλησία τιμά το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο ιερός ναός της Παντάνασσας στην Πάτρα γιορτάζει και από νωρίς το πρωί πλήθος πιστών συνέρευσε, στον ιερό ναό.
Την Πέμπτη παραμονή της εορτής η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παντανάσσης μεταφέρθηκε έξω από τον ιερό ναό σε ειδική θέση στην είσοδο για προσκύνημα από τους πιστούς. Όπου και παρέμεινε εως την Παρασκευή.
Με αφορμή τον τριήμερο εορτασμό πλήθος πιστών συνέρρευσε στην Παντάνασσα και όχι μόνο από την Πάτρα. Παρόντες και νέοι άνθρωποι. Ολοι δήλωσαν πως ακουμπούν στην πίστη και ελπίζουν σε μια καλύτερη μέρα.

Η εκκλησία της Παντάνασσας είναι από τις πλέον ιστορικές και λαμπρές της Πάτρας με ιστορία που ξεπερνά τα εκατόν πενήντα χρόνια. Δυστυχώς ο σεισμός του Ιουνίου του 2008 πλήγωσε το ναό και του προκάλεσε ζημιές , όμως σήμερα είναι πλήρως ανακαινισμένος και ασφαλής για τους πιστούς και τους ιερείς.


 #ionianchannel
Advertisement 5