ΖΑΚΥΝΘΟΣ | Οι “γεύσεις” του νησιού ταξιδεύουν στις 9 έως 20 Μαΐου σε γαστρονομικό Φεστιβάλ στην Κίνα

Ένα ιδιαίτερο Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις πόλεις Guangzhou, Xiamen και Shenzhen της Κίνας από τις 9 έως τις 20 Μαΐου 2018 προβάλλοντας ένα απο τα νησιά της Επτανήσου, την Ζάκυνθο γνωστή διεθνώς με το όνομα «Τζάντε».
Ένα νησί με μακρά Γαστρονομική και μουσική παράδοση που ξεπερνά τους τρεις αιώνες ταξιδεύει για πρώτη φορά στις περιοχές της Κίνας για να αναδείξει το μεγαλείο του Πολιτιστικού της πλούτου.
Με την στήριξη του Δήμου Ζακύνθου και την αιγίδα του Ελληνικού Προξενείου στην Guangzhou, σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Acropolis», τη φιλική στήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και διοργανώτρια την κα Μαρία Ζησούλη Σύμβουλο Τουριστικής Ανάπτυξης, το Πολιτιστικό & Γαστρονομικό Φεστιβάλ στη Κίνα, θα παρουσιάσει τη Ζακυνθινή κουζίνα, τη παραδοσιακή μουσική και τους χορούς της Ζακύνθου.
Την Ελληνική Αποστολή, θα στελεχώσουν δυο καταξιωμένοι Chefs, ο κύριος Νικόλαος Δαούτης από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής και ο κύριος Κωνσταντίνος Βάρελης από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας αφού από κοινού θα επιμεληθούν τους Γαστρονομικούς μπουφέδες καθ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.
Μαζί τους θα ταξιδέψει επταμελής ομάδα παραδοσιακών χορών και μουσικών οργάνων από τον πολιτιστικό σύλλογο «Φιόρο του Λεβάντε», υπό την συντονίστρια διοργάνωσης, κυρία Μαρία Ζησούλη.