20/12/2016

ΖΑΚΥΝΘΟΣ | Δυο ακόμη περιοχές εξετάζει ο Δήμος Ζακύνθου για την ενδιάμεση λύση διαχείρισης απορριμμάτων


Την καυτή πατάτα της χωροθέτησης της ενδιάμεσης λύσης διαχείρισης απορριμμάτων στη Ζάκυνθο προσπαθούν να αποφύγουν δήμος και υπόλοιπες αρχές με τις προτάσεις να αλλάζουν σχεδόν καθημερινά, παρά τη σχετική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για την περιοχή του Γαλάρου.
Νέες προτάσεις για τη χωροθέτηση της ενδιάμεσης φάσης της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί της Ζακύνθου παραδέχτηκε πως εξετάζει ο δήμαρχος του νησιού, Παύλος Κολοκοτσάς, όπως τόνισε σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Ιόνιαν. Παρά την απόφαση που υπεγράφη από όλους τους συμμετέχοντες στη σχετική σύσκεψη του υπουργείου Εσωτερικών, στην οποία αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για την άρση του αδιεξόδου με τα απορρίμματα στη Ζάκυνθο, ο δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς, τονίζει πως η περιοχή που πρότεινε ο ίδιος ο δήμος και ο φορέας διαχείρισης στερεών αποβλήτων ου νησιού, και που διαθέτει σχετική περιβαλλοντική άδεια, δεν αποτελεί προτεραιότητα του δήμου, καθώς δεν έχει λάβει σχετική έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου.

Η καυτή πατάτα της χωροθέτησης περνά από χέρι σε χέρι, μεταξύ υπουργείου, βουλευτή Ζακύνθου, δήμου και φορέα Διαχείρισης. Η πρόταση του Γαλάρου έρχεται στο τραπέζι ως λύση μετά τη δίμηνη χρήση του ΧΥΤΑ Ζακύνθου αλλά ο δήμος δηλώνει πως εξετάζει άλλες δύο περιοχές στο νησί τις οποίες αρνείται να αποκαλύψει και που θα αποτελέσουν λύσεις να δεν εγκριθεί η αρχική πρόταση για την περιοχή του Λίβα που θα φιλοξενήσει και τη μόνιμη λύση.
Ο δήμαρχος απεύθυνε πάντως για άλλη μία φορά έκκληση σε όλους για ομόνοια και συνεργασία στο θέμα των απορριμμάτων και κάλεσε τα πέσουν οι τόνοι.

Τέλος ο δήμαρχος διαβεβαίωσε πως μέχρι το τέλος του μήνα τουλάχιστον η πόλη θα έχει αποφορτιστεί πλήρως από τους τόνους απορριμμάτων που την κατακλύζουν και πως σειρά έχουν στη συνέχεια τα περίχωρα της πόλης και τα χωριά της. Ζήτησε από τους κατοίκους να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή, καθώς η διαδικασία αυτή απαιτεί χρόνο και είναι επίπονη και έδωσε συγχαρητήρια στους υπαλλήλους καθαριότητας του Δήμου για τη σκληρή τους προσπάθεια που θέτει ε άμεσο κίνδυνο ακόμη και την υγεία τους.


 #ionianchannel
Advertisement 4
Advertisement 5