18/08/2017

ΖΑΚΥΝΘΟΣ | Ελεύθεροι οι 59 από τους 70 μετανάστες


Μία περιπέτεια τελειώνει και μία νέα αρχίζει για 59 από τους 70 μετανάστες που φιλοξενούνται στη Ζάκυνθο. Στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα, βρίσκονται στην παράξενη θέση να αφήνονται ελεύθεροι, ωστόσο να μην έχουν πού να κατευθυνθούν και πως.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 59 από τους 70 μετανάστες που φιλοξενούνταν μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Κλειστό Γυμναστήριο της Παναγούλας, στη Ζάκυνθο.
Οι 19 που μένουν πίσω, υπήκοοι κυρίως Πακιστάν και Σομαλίας, μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης που θα ακολουθήσει και στη συνέχεια θα οδηγηθούν σε κέντρο κράτησης στην Αθήνα. Ενας από αυτούς ωστόσο νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.
Οι 59 που αφέθηκαν ελεύθεροι είναι στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά αφγανικής καταγωγής. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πόσοι επιθυμούν να παραμείνουν στο νησί και πόσοι θα αποχωρήσουν για άλλες περιοχές της χώρας. Προς ώρας προτιμούν την ασφάλεια του Κλειστού Γυμναστηρίου της Παναγούλας, αφού δεν υπάρχει άλλος χώρος φιλοξενίας ενώ οι ίδιοι δεν γνωρίζουν πού να κατευθυνθούν και με ποιον τρόπο, αφού προορισμός τους ήταν η Ιταλία.
Ενέργειες για τη μελλοντική μετακίνησή τους σε καταλληλότερο χώρο διενεργεί η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου που μαζί με άλλους φορείς, αρχές, υπηρεσίες και εθελοντικές ομάδες του νησιού καλύπτουν καθημερινά τις ανάγκες σίτισης και φαρμακευτικής φροντίδας των 59 ατόμων.


 #ionianchannel
Advertisement 5