ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
ΓΙΑ ΕΜΑΣ

“ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ
ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ IONIAN”

Το “IONIAN” είναι ένας σταθμός της περιφέρειας, που στηρίζεται στις ντόπιες πνευματικές και δημιουργικές δυνάμεις, από την ευρύτερη περιοχή του Ιονίου και της Πελοποννήσου. Προσφέρουμε ένα προϊόν προσαρμοσμένο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, χωρίς αντιγραφές, χωρίς μιμητισμούς και υπερβολές, με σεβασμό στις πραγματικές ανάγκες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του κοινού.

Το “IONIAN” εξέπεμψε για πρώτη φορά το 1992 με την τότε ονομασία “ΕΡΖ” και είναι ένας από τους παλαιότερους τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα. Ήταν το αποτέλεσμα μιας οργανωμένης προσπάθειας, μιας ομάδας ανθρώπων με όραμα και θέληση για δημιουργία. Το ίδιο πάθος και η ίδια θέληση παραμένει μέχρι και σήμερα άσβεστη, και οδηγεί την προσπάθεια αυτή σε νέους δρόμους.

Στόχος και σκοπός του τηλεοπτικού σταθμού είναι η διαρκής βελτίωση της ποιότητας των προγραμμάτων του, με κύριο άξονα την αντικειμενική ενημέρωση, την επιμόρφωση και την ποιοτική ψυχαγωγία. Με κριτική διάθεση αλλά και υπευθυνότητα παρακολουθούμε από κοντά τα γεγονότα που συμβαίνουν παντού δίπλα μας καταγράφοντάς, αναλύοντάς, αλλά και αξιολογώντας τα.

image

Περιοχή κάλυψης

Το “IONIAN” εκπέμπει μέσω Digea στην Περιφερειακή ζώνη 6 (ΠΖ6) που καλύπτει επίγεια το Nότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και τη Νότια Στερεά Ελλάδα.

Πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα του “IONIAN” έχουν 12 νομοί:
Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Τρίπολη, Κόρινθος, Φωκίδα, Ακαρνανία, Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά, Νησιά Αργοσαρωνικού, Κύθηρα,
Από τους πομπούς της Αργολίδας το σήμα φθάνει στον Πειραιά και σε μεγάλη πληθυσμιακή περιοχή των Αθηνών.
Πρόσβαση στο σήμα έχει μία πληθυσμιακή περιοχή 1.500.000 πολιτών.
Δορυφορικά:
Το ΙΟΝΙΑΝ εκπέμπει στη θέση 673 στην τηλεοπτική πλατφόρμα της CosmoteTV.
Πρόσβαση σε 500.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.
Μέσω του LIVE στην ιστοσελίδα μας, μπορεί να μας δει όλος ο πλανήτης.

image

Τεχνολογία

Το “IONIAN” αποτελεί τον τηλεοπτικό σταθμό με τις περισσότερες εσωτερικές παραγωγές στην Περιφερειακή ζώνη στην οποία εκπέμπει αλλά και ένα από τα πρώτα τηλεοπτικά κανάλια σε εσωτερικές παραγωγές στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Το “IONIAN” χρησιμοποιεί πλήρως την ψηφιακή τεχνολογία. Από την απόκτηση του υλικού, εκτός και εντός του σταθμού, μέχρι και την εκπομπή του, η επεξεργασία και η μετακίνηση των σημάτων γίνονται σε ψηφιακή μορφή. Η δε εκπομπή του σήματος μας γίνεται σε High Definition (HD) 16:9.

Σαν αποτέλεσμα η ποιότητα είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά πάνω από όλα εξασφαλίζεται η συμβατότητα του υλικού που παράγεται με όλα τα μελλοντικά formats ήχου και εικόνας. Το “IONIAN” πρωτοπορώντας τεχνολογικά είναι από τα λιγοστά περιφερειακά κανάλια που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Green Box.

image

Εξοπλισμός

Οι εσωτερικές παραγωγές πραγματοποιούνται σε ψηφιακό στούντιο με την τεχνολογία green box και με άνα ακόμη 3d κλασσικό studio. Κεντρικές κονσόλες αποτελούν 3 tricaster 855. Το σύστημα επιτρέπει στο κανάλι, η κάθε εκπομπή του να είναι μοναδική και να εμπεριέχει το στοιχείο του εντυπωσιασμού για τον τηλεθεατή. Ειδικά εφέ, χρωματικές παλέτες, 3D video , κάνουν την τηλεοπτική εμπειρία αξέχαστη.

Το επαγγελματικό προσωπικό, ο υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμός και η τεχνογνωσία που διαθέτει το “IONIAN”, έχει οδηγήσει στην πραγματοποίηση σημαντικών παραγωγών και ζωντανών μεταδόσεων.

Η εταιρία διαθέτει πλήρες εξοπλισμένο κινηματογραφικό συνεργείο εξωτερικών λήψεων καθώς πλήρως εξοπλισμένο OBVan HD εξωτερικών μεταδόσεων.

image

Η ομάδα μας

Η μεγάλη δύναμη του “IONIAN” είναι οι άνθρωποι του. Η ισχυρή του δημοσιογραφική ομάδα, οι έμπειροι παρουσιαστές αλλά και καταρτισμένοι τεχνικού του, καθιστούν το “IONIAN”, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, ικανό να παράγει σήμερα υλικό εφάμιλλο των ευρωπαϊκών περιφερειακών σταθμών.

Πάνω από τριάντα άνθρωποι µε µακρά θητεία στο χώρο της τηλεόρασης δίνουν καθημερινά όλες τις δυνάµεις τους για την καλύτερη και αμεσότερη κάλυψη σε επίπεδο περιφερειακής τηλεόρασης.

image

Grand Regional TV 2016

Την ΠΡΩΤΗ θέση πανελληνίως κατέκτησε το IONIAN TV στην πρώτη διοργάνωση των Regional Media Awards 2016 και στην ενότητα Περιφερειακή Τηλεόραση.
Το IONIAN πήρε 5 πρώτα βραβεία (gold) στην ενότητα περιφερειακή τηλεόραση, γεγονός που στο τέλος της βραδιάς του προσέδωσε το Grand TV Award, δίνοντας του την υψηλότερη διάκριση περιφερειακού τηλεοπτικού καναλιού στην Ελλάδα!
Η πανελλαδική αυτή πρωτιά για το 2016, ήρθε στην Περιφερειακή τηλεοπτική ζώνη 6 της Πελλοπονήσου – Νοτίου Ιονίου και Νοτίου Στερεάς Ελλάδος στην οποία ανήκει το ΙΟΝΙΑΝ.
Οι πέντε ενότητες βράβευσης του ΙΟΝΙΑΝ:
• Gold Βραβείο στην ενότητα TV, κατηγορία: Vertical Content
• Gold Βραβείο στην ενότητα TV, κατηγορία: Best Public Interest
• Gold Βραβείο στην ενότητα TV, κατηγορία: Creative
• Gold Βραβείο στην ενότητα TV, κατηγορία: Below the Line Communication
• Gold Βραβείο στην ενότητα TV, κατηγορία: Κοινωνική Προσφορά / CSR

Ο πανελλαδικός τίτλος Grand TV Awards στο ΙΟΝΙΑΝ ήταν η εκπληξη της βραδιάς!