05/04/2017

Σεισμός στην Πάτρα | Δείτε LIVE τη στιγμή της δόνησης στην εκπομπή Metropolis


4,5 Ρίχτερ ο σεισμός στη θαλάσσια περιοχή του Ρίου – Αντιρρίου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

patra-seismos

Tαρακουνήθηκε η ευρύτερη περιοχή της Πάτρας από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 4,5 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 18.43 το απόγευμα.

Το thebest.gr επικοινώνησε με το σεισμολόγο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο οποίος μας είπε ότι η σεισμική δόνηση ήταν εντάσεως 4,5 Ρίχτερ με επίκεντρο στον Πατραικό κόλπο. Ήταν ένας σεισμός επιφανειακός, γι’ αυτό και ακούστηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα, ανησυχώντας τους κατοίκους.

Όπως μας είπαν από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, τέτοιου μεγέθους σεισμικές δονήσεις ταιριάζουν στην σεισμογενή περιοχή της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας. Το φαινόμενο παρακολουθείται με προσοχή από τους επιστήμονες – σεισμολόγους, ενώ αυτό που συνέστησε ο σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είναι να μην ανησυχεί ο κόσμος.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,6 Ρίχτερ, σύμφωνα με την προκαταρτική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, σημειώθηκε στις 18.43 στη θαλάσσια περιοχή του Ρίου.

Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν στα 10 χιλιόμετρα και ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα οι Πατρινοί να πεταχθούν έντρομοι από τα σπίτια τους.

Πηγή: thebest.gr


 #ionianchannel
Advertisement 5