27/04/2017

ΒΙΒΛΙΟ | “Τα δυο μόνο δάκρυα” του Μίμη Ανδρουλάκη


Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη στην Πάτρα. Για το “δυο μόνο δάκρυα”, το οποίο έχει σαφείς επιρροές από την Αχαϊκή πρωτεύουσα, μίλησαν ο ίδιος ο συγγραφέας και ο εκπαιδευτικός Πέτρος Ψωμάς…
Η σύγχρονη εποχή, μέσα από την αποστασιοποίηση του ιστορικού χρόνου, περιγράφεται στο καινούργιο βιβλίο του Μίμη Ανδουλάκη, το οποίο παρουσιάστηκε στο κοινό της Πάτρας στην αίθουσα εκδηλώσεων King George Hall. Τα δυο μόνο δάκρυα, είναι ένα βιβλίο με μεγάλες επιρροές από την Πάτρα, η οποία άλλωστε θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στο επόμενο πόνημα του συγγραφέα… Το «Δύο μόνο δάκρυα» είναι ένα σύγχρονο βιβλίο, μια ιστορία του καιρού μας, όπως τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης περιγράφοντας τους δύο βασικούς πρωταγωνιστές, τον καθηγητή Κωστή που ταυτίζεται με τον Πολύβιο και τη Φένια.
Για το βιβλίο μίλησε ο εκπαιδευτικός, συγγραφέας, Πέτρος Ψωμάς ο οποίος αφού παρατήρησε ότι ο κ. Ανδρουλάκης στο τέλος του βιβλίου του ευχαριστεί όλους όσοι συζήτησαν με τον συγγραφέα, επεσήμανε πως είναι εντυπωσιακές οι εναλλαγές που συνθέτουν ακόμη και άγνωστες πτυχές της ιστορίας, με χαρακτηριστικότερη την ολονύχτια συνάντηση του Άρη Βελουχιώτη με τον Ηλία Τσιριμώκο.

Μεταξύ άλλων στην παρουσίαση, παρέστησαν ο Περιφερειάρχης, Απ. Κατσιφάρας, ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων, Α. Καράβολας, ο Ν. Τζανάκος, ο Στ. Αθανασόπουλος- Σερέτης, ο Σπ. Παπουτσάκης, κ.ά.


 #ionianchannel
Advertisement 5