02/04/2017

ΖΑΚΥΝΘΟΣ | 23χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της


Συναγερμός σήμανε στο δρομολόγιο των 16.15 από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο, που εκτελούσε το «Fior Di Levante» της «Ionian Group Ferries» όταν έγινε αντιληπτό ότι μία κοπέλα 23 ετών βούτηξε στη θάλασσα.
Περίπου στις 17.15 και ενώ το πλοίο έφθανε στο λιμάνι της Ζακύνθου, επικράτησε μια φοβερή αναστάτωση στην πίσω δεξιά πλευρά του πλοίου. Έντρομοι οι επιβάτες αλλά με ψυχραιμία το προσωπικό, αντιλήφθηκαν και διαπίστωσαν ότι η επιβάτης, πήδηξε αυτοβούλως στη θάλασσα. Το πλήρωμα έριξε αμέσως σωσίβια κουλούρα με φως στο νερό. Το πλοίο βρισκόταν περίπου 400 μέτρα έξω από το λιμάνι σε κατάσταση stand by και στη διαδικασία στροφής για να μπει μέσα.
Αμέσως ο καπετάνιος και το πλήρωμα παρά του ότι το πλοίο βρισκόταν σε αργή κίνηση, έσπευσαν, να ρίξουν στο νερό την αβύθιστη σωσίβια λέμβο, ενώ άμεσα ενημερώθηκε το λιμεναρχείο Ζακύνθου.
Στην ξηρά και στη νότια πλευρά του λιμανιού, στη θέση της υπό κατασκευή Μαρίνας, βρισκόταν ψαράδες και κάποιοι που επισκεύαζαν τα σκάφη τους. Είδαν το σωσίβιο και την κινητοποίηση και αμέσως ένα μικρό καΐκι με 3 ψαράδες, έφυγε πολύ γρήγορα για το σημείο.
Ευτυχώς, το πλοίο βρισκόταν σε διαδικασία στροφής και οι προπέλες δεν τραυμάτισαν το κορίτσι. Σύμφωνα με μαρτυρία των ψαράδων, που έφθασαν πρώτοι στο σημείο, η 23χρονη πάλευε να κρατηθεί στην επιφάνεια, βουλιάζοντας αργά, ενώ δεν είχε αρπάξει το σωσίβιο.
Κατάφεραν να την πιάσουν και να την τραβήξουν πάνω στο καΐκι. Το καΐκι και το σκάφος διάσωσης, έφθασαν στην πίσω μεριά του λιμανιού, όπου την αποβίβασαν σώα.
Η νεαρή κοπέλα είναι καλά στην υγεία της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.


 #ionianchannel
Advertisement 5