23/02/2017

ΖΑΚΥΝΘΟΣ | Καθημερινές οι αεροδιακομιδές περιστατικών


Όσο η Ζάκυνθος παραμένει χωρίς δυνατότητα πραγματοποίησης χειρουργικών επεμβάσεων και όσο Επιτροπές κάθε είδους και έλεγχοι κάθε επιπέδου, συνεχίζονται, οι κάτοικοι του νησιού αλλά και το προσωπικό του Νοσοκομείου, ζουν «με την ψυχή στο στόμα», καθώς το ενδεχόμενο ενός ιδιαίτερα επείγοντος περιστατικού επικρέμεται πάνω από τις κεφαλές όλων. Όσοι διαμένουν κοντά στην περιοχή του Αεροδρομίου το έχουν διαπιστώσει: οι πτήσεις C-130 για επείγουσες αεροδιακομιδές έχουν γίνει καθημερινή ρουτίνα. Σχεδόν κάθε βράδυ, επείγοντα περιστατικά ή όσα ενδεχομένως κρίνεται πως χρήζουν χειρουργικής αντιμετώπισης, απομακρύνονται από το νησί.
Οι πτήσεις του συγκεκριμένου τύπου πολεμικού αεροσκάφους για επείγουσες αεροδιακομιδές αποτελεί πια για τη Ζάκυνθο ανησυχητική ρουτίνα και καθρεφτίζει μια θλιβερή καμπή στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας.
Πού βρίσκεται όμως η πορεία των ελέγχων για την επαναλειτουργία των χειρουργείων του Νοσοκομείου Ζακύνθου; Σύμφωνα με πηγές της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στην οποία ανήκει η Ζάκυνθος, όσο οι έλεγχοι σε εξοπλισμό και χώρους συνεχίζονται, η πολυαναμενόμενη Ένορκη Διοικητική Εξέταση που έχει διαταχθεί από την πρώτη στιγμή, για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου της 41χρονης γυναίκας, έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και σχεδόν ένα δεκαήμερο και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Η πορεία ωστόσο μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, είναι αργή. Ήδη ο Αυστριακός Οργανισμός Τουρισμού που στέλνει στη χώρα μας ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών, δεν κρύβει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις και ζητά από το υπουργείο Υγείας έγγραφη διαβεβαίωση ότι τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου θα βρίσκονται εν λειτουργία πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Η αυστριακή αγορά είναι από αυτές που γνωρίζουν σταδιακή άνθηση στη Ζάκυνθο και, το ενδεχόμενο μίας καθυστέρησης στην επαναλειτουργία των χειρουργείων, θα φρενάρει απότομα το νέο αυτό τουριστικό ρεύμα, με επιζήμια αποτελέσματα για το νησί.
Αξιωματούχοι της Υγειονομικής Περιφέρειας εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως η μακρά πορεία προς τη διαλεύκανση της υπόθεσης φτάνει στο τέλος της. Μένει να δούμε αν η εκτίμηση αυτή, γίνει και πραγματικότητα.


 #ionianchannel
Advertisement 5