ΖΑΚΥΝΘΟΣ | ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ “ΙΟΝΙΑΝ” | Πανζακυνθινές δράσεις ανακύκλωσης Picture
13/02/2017

ΖΑΚΥΝΘΟΣ | ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ “ΙΟΝΙΑΝ” | Πανζακυνθινές δράσεις ανακύκλωσης


Με την κατάσταση στο νησί μας να παραμένει τραγική, αφού οι δρόμοι, οι γειτονιές και οι πλατείες έχουν «βουλιάξει» από τα σκουπίδια, αξίζει να τονίζεται πως πραγματοποιούνται νέες πανζακυνθινές δράσεις προκειμένου να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για το θέμα της ανακύκλωσης.
Αυτός ήταν και ο σκοπός της συνάντησης «Αλλάζουμε στάση, αλλάζουμε συνήθεις, ανακυκλώνουμε». Τη διοργάνωση ανέλαβαν σύλλογοι, φορείς και εθελοντές (ΕΘΠΖ, Περιφερειακή Ενότητα, ΤΕΙ, Επιμελητήριο και άλλοι) με στόχο να ενημερώσουν το σύνολο της κοινωνίας για την ανάγκη της ανακύκλωσης.

anakyklosi_omilies

Η καταρχήν ανταπόκριση του κοινού είναι θετική, αν και αυτό δεν γίνεται ορατό στους λόφους από σκουπίδια που κυριαρχούν κυρίως στην πόλη μας. Οι περισσότεροι περιφρονούν τους μπλε κάδους και εξακολουθούν να ρίχνουν τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα τους εδώ και εκεί. Είναι φανερό ότι η διαρκής ενημέρωση είναι απαραίτητη.

Το IONIAN, πάντα μπροστά
Από την ενημερωτική αυτή δράση δεν θα μπορούσε να απουσιάσει το Ionian που δεν αποτελεί μόνο ένα δίαυλο ενημέρωσης, επικοινωνίας και ποιοτικής ψυχαγωγίας για τη Ζάκυνθο και την Περιφέρειά μας, αλλά ένα ενεργό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας που αναλαμβάνει ή συμμετέχει σε πρωτοβουλίες, οι οποίες ευαισθητοποιούν τους πολίτες σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνικής αλληλεγγύης και όχι μόνο. Στο πλαίσιο της Εταιρικής Ευθύνης, ο υπεύθυνος Μάρκετινγκ της εταιρείας, Διονύσης Μήλεσης, κατέθεσε την εμπειρία του ως συντονιστής της μεγάλης εκστρατείας του καναλιού για τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών. Η εκστρατεία έχει ως βασικό στόχο την ανταλλαγή τους με αναπηρικά αμαξίδια για συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί μία αμιγώς περιβαλλοντική δράση, αφού απαλλάσσει το νησί από ένα από τα ανθεκτικότερα είδη πλαστικού. Η εκστρατεία αυτή έχει κινητοποιήσει σε πρωτοφανές επίπεδο την κοινωνία της Ζακύνθου και ιδιαίτερα το πιο ελπιδοφόρο τμήμα της: τα παιδιά.
Στη δράση συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο Επιστημονικός Συνεργάτης του, ο οποίος υλοποιεί ενημερωτικό-διαδραστικό πρόγραμμα και πολλά ακόμη στελέχη φορέων του νησιού εξέφρασαν τις απόψεις και κυρίως την εμπειρία τους από τις δράσεις πάνω στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της κοινωνίας για την ανακύκλωση.

anakyklosi_mhlesis-3

ΑΠΟΨΕΙΣ…
ΝΤΕΝΗΣ ΜΑΛΑΠΕΤΣΑΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΦοΔΣΑ

anakyklosi_mhlesis-4

“Το τελευταίο διάστημα με όλη αυτήν την εικόνα που έχουμε με τα σκουπίδια, καταλάβανε κάποιοι άνθρωποι και ευαισθητοποιήθηκαν. Είδαν ότι τα σκουπίδια μας σε ένα τεράστιο ποσοστό είναι ανακυκλώσιμα. Τα μικρά παιδιά καταλαβαίνουν πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση, ωστόσο με τους ενηλίκους υπήρχε πρόβλημα. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ενημερώσεις σε διάφορα χωριά αλλά ο κόσμος δεν ήταν αυτό που περιμέναμε. Τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε και η Ζάκυνθος να γίνει το νησί της ανακύκλωσης”

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΗΛΕΣΗΣ
ΥΠΕΥΘ. MARKETING & ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΙΟΝΙΑΝ

anakyklosi_mhlesis-5

“Κάθε προσπάθεια που γίνεται στο κομμάτι της ανακύκλωσης από την ίδια την κοινωνία θεωρώ ότι από μόνη της είναι πολύ σημαντική. Είχα την υποχρέωση σαν άτομο αλλά και ως εκπρόσωπος του IΟΝΙΑΝ να καταθέσω την δική μας εμπειρία σε θέματα που αφορούν τη συλλογή καπακιών. Είναι μια δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης την οποία ξεκινήσαμε εδώ και τρία χρόνια και προσπαθούμε να αναδείξουμε ότι μια πράξη σαν αυτή δεν είναι μόνο για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά είναι και μια ενέργεια προσφοράς στην κοινωνία. Η ανακύκλωση δεν είναι μόδα, είναι ανάγκη”


 #ionianchannel
Advertisement 5