20/02/2017

ΖΑΚΥΝΘΟΣ | Οργή κατοίκων για την αγοραπωλησία 15.000 στρεμμάτων στα ορεινά και το «Nαυάγιο»


Με την κατάθεση μάρτυρα που διετέλεσε πρώην πρόεδρος της ορεινής κοινότητας Μαριών, συνεχίστηκε στο Πρωτοδικείο Ζακύνθου η πολύκροτη δίκη για την αγοραπωλησία ορεινών εκτάσεων στο νησί, μεταξύ αυτών και τη παραλία του Ναυαγίου. Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας περιέγραψε τις μακραίωνες παραδόσεις και συνήθειες των κατοίκων της, τονίζοντας πως ουδέποτε ενοχλήθηκαν, τόσες γενιές, από τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες που πώλησαν τα χιλιάδες στρέμματα στην εταιρεία “PIMANΑ A.E”.
Η οικογένεια Χάρου που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια και πωλήτρια της επίδικης έκτασης ισχυρίζεται πως της ανήκουν χιλιάδες στρέμματα, κάτι που αμφισβητεί έντονα η αντίθετη πλευρά, ιδιαίτερα η Εκκλησία και βέβαια δεκάδες κάτοικοι της περιοχής.
Η αγοράστρια εταιρεία “PIMANΑ A.E” που φέρεται να δρα για λογαριασμό του Κράτους του Κατάρ, έχει ζητήσει από τους κατοίκους να γίνουν συνεννοήσεις και διακανονισμοί.
Σύμφωνα με τους ίδιους όμως, η εταιρεία απλώς αποδέχεται ότι μέσα στις εκτάσεις που αγόρασε υπάρχουν και ιδιόκτητες περιοχές δεν αναφέρει όμως πουθενά αποζημιώσεις για τις εκτάσεις αυτές, ενώ οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι κατέχουν συμβόλαια.
Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ακόμη ημέρες. Η συνέχεια έχει οριστεί για την Παρασκευή 3 Μαρτίου με την κατάθεση του επόμενου μάρτυρα, ενώ εκκρεμεί και η ολοκλήρωση της κατάθεσης του πρώην προέδρου της κοινότητας Αναφωνήτριας ο οποίος, στη διάρκεια της πολύωρης ακροαματικής διαδικασίας της Πέμπτης, έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.


 #ionianchannel
Advertisement 5