20/12/2016

ΖΑΚΥΝΘΟΣ | Σφοδρή επίθεση Στ. Κοντονή σε Δήμο Ζακύνθου για τα απορρίμματα


Φανερά οργισμένος με τη στάση στελεχών του δήμου Ζακύνθου δείχνει ο βουλευτής του νησιού Σταύρος Κοντονής, καθώς τίθεται υπο αμφισβήτηση λύση που πρότεινε ο ίδιος ο δήμος στην κυβέρνηση από την οποία έλαβε και τη σχετική επίσημη στήριξη.

Σφοδρότατη επίθεση εναντίον όσων στελεχών του δήμου Ζακύνθου, δείχνουν να αγνοούν τον Οδικό Χάρτη του υπουργείου Εσωτερικών για τα απορρίμματα στο νησί, εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής του νησιού, Σταύρος Κοντονής, στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Ζάκυνθο για τους εορτασμούς του πολιούχου, Αγίου Διονυσίου.
Η ενδιάμεση λύση που πρότεινε το υπουργείο Εσωτερικών, μετά από πρόταση του ίδιους του Δήμου και του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ζακύνθου, είναι το Γαλάρο, ως μόνη περιοχή που διαθέτει σχετική περιβαλλοντική άδεια. Ωστόσο ο ίδιος ο δήμαρχος του νησιού, Παύλος Κολοκοτσάς, φαίνεται πως αμφισβητεί την πρόταση σε δηλώσεις του ακόμη και στη διάρκεια Δημοτικού Συμβουλίου, λέγοντας πως εξετάζει και άλλες περιοχές προς αδειοδότηση, κάτι που μπορεί να σημαίνει καθυστέρηση στην έναρξη της ενδιάμεσης λύσης και νέες περιπέτειες με τον κλειστό ΧΥΤΑ και αδιέξοδο στην αποκομιδή.
Τη ίδια στιγμή ακριβή τήρηση του Οδικού Χάρτη και του χρονοδιαγράμματος που απαιτεί ζητά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου.
Ο Δήμος Ζακύνθου εξετάζει αι άλλες εναλλακτικές ωστόσο καμία μέχρι στιγμής δεν διαθέτει σχετική Περιβαλλοντική άδεια. Ετσι, κάθε απόκλιση από τον Οδικό Χάρτη του υπουργείου σημαίνει μόνο καθυστερήσεις.

Ο Οδικός Χάρτης που σχεδίασε το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Δήμο Ζακύνθου προβλέπει χρήση του υπάρχοντος ΧΥΤΑ για μόνο 2 μήνες και ταυτόχρονη προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού για τη μονάδα της ενδιάμεσης λύσης στην αδειοδοτημένη περιοχή του Γαλάρου, σε ιδιόκτητη έκταση του Δήμου. Υπενθυμίζεται πως η Ζάκυνθος μόλις κατάφερε να βγει, προσωρινά από την κρίση με τα απορρίμματα και μετά από πολλές προσπάθειες βρέθηκε λύση για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.


 #ionianchannel
Advertisement 4
Advertisement 5