24/02/2017

ΖΑΚΥΝΘΟΣ | Στην τελική ευθεία για την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων μπαίνει το Νησί


Αυστηρό χρονοδιάγραμμα στο Δήμο Ζακύνθου επέβαλε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, για την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων μέχρι να ξεκινήσει η τελική λύση. Σε ευρεία σύσκεψη το πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα, το υπουργείο ενέκρινε την πρόταση του Δήμου Ζακύνθου για ενδιάμεση λύση στην ευρύτερη περιοχή του όρους Βραχίονα, χωρίς όμως να ανακοινώνεται από πλευράς του Δήμου η ακριβής τοποθεσία. Η ομερτά που έχει επιβληθεί στους κόλπους του Δήμου οφείλεται στο γεγονός ότι η περιοχή δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη την προβλεπόμενη περιβαλλοντική άδεια. Για το λόγο αυτό άλλωστε ο κύριος Σκουρλέτης ζήτησε από τους εμπλεκόμενους στο θέμα να επιταχύνουν στο μέγιστο τη διαδικασία αδειοδότησης.
Το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών ορίζει ότι το αργότερο μέχρι τις 30 Μαρτίου θα πρέπει να έχει ξεκινήσει η εφαρμογή της ενδιάμεσης φάσης στον αδειοδοτημένο χώρο, κάτι που ο Δήμος διαβεβαιώνει πως θα γίνει πιο σύντομα, αφού ο ανάδοχος εργολάβος σε λίγες ημέρες φέρνει στο νησί τον απαραίτητο εξοπλισμό που ενοικιάζει ο Δήμος.
Πάντως στο δήμαρχο Ζακύνθου, Π. Κολοκοτσά, επιβλήθηκε καθημερινή αναφορά στο Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών, Ευάγγελο Καπετάνιο, καθώς οι παλινωδίες του προηγούμενου διαστήματος από πλευράς δήμου έχουν καταστήσει αμφίβολη την αξιοπιστία του.
Μέχρι τότε πάντως, το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου προβλέπει μεταφορά των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ του Σκοπού που έχει ήδη κλείσει και παραμένει άγνωστο αν καμφθούν οι αντιστάσεις των κατοίκων να επιτρέψουν εκ νέου λειτουργία του για άλλες 3 εβδομάδες. Αν κάτι τέτοιο δεν καταστεί εφικτό, τα σκουπίδια θα συνεχίσουν να παραμένουν στους δρόμους του νησιού.


 #ionianchannel
Advertisement 5