Δείτε στο «Εκτός Πλάνου» | Φάκελος Ανεμογεννήτριες | Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 10.00 μμ

Οι Ανεμογεννήτριες και οι Επιπτώσεις τους στο Περιβάλλον και τις Κοινότητες
Η ενημερωτική εκπομπή «Εκτός Πλάνου» επιστρέφει αυτή την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, στις 22.00, με θέμα τις ανεμογεννήτριες και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και τις τοπικές κοινότητες.
Στο πλαίσιο της εκπομπής, θα συζητηθούν οι οικολογικές και κοινωνικές διαστάσεις της ανάπτυξης των αιολικών πάρκων, ενώ θα εξεταστεί η σύγκρουση ανάμεσα στις ανάγκες για πράσινη ενέργεια και τις ανησυχίες των τοπικών κοινωνιών.
Για να «φωτίσουν» τις πτυχές του θέματος, στην εκπομπή θα μιλήσουν οι Αβραάμ Ζεληλίδης, καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Δημήτρης Σκέντζος, εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Κίνησης Πάτρας
Θα παρέμβει ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, συντονιστής του φορέα προστασίας και ανάπτυξης του όρους Μαινάλου, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί σε περιοχές όπου προωθείται η εγκατάσταση ανεμογεννητριών.
Η εκπομπή υπόσχεται να προσφέρει μια ισορροπημένη και ουσιαστική συζήτηση γύρω από ένα θέμα που απασχολεί έντονα την ελληνική κοινωνία, προσκαλώντας τους τηλεθεατές να συμμετάσχουν ενεργά στον διάλογο.
Συντονιστείτε την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, στις 22.00 στο IONIA TV και την εκπομπή «Εκτός Πλάνου», για να ενημερωθείτε και να προβληματιστείτε γύρω από ένα ζήτημα που διαμορφώνει το μέλλον της ενέργειας και του φυσικού μας περιβάλλοντος.