Το Ionian είναι ένα σύγχρονο περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι που στηρίζεται στις πνευματικές και δημιουργικές δυνάμεις της Πελοποννήσου, της Νότιας Στερεάς Ελλάδας και του Ιονίου. Προσφέρει ένα αξιοπρεπές τηλεοπτικό προϊόν προσαρμοσμένο στην ελληνική περιφέρεια, χωρίς αντιγραφές, χωρίς μιμητισμούς και υπερβολές, με σεβασμό στις πραγματικές ανάγκες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του κοινού.

Το Ionian εξέπεμψε για πρώτη φορά το 1992 με την τότε ονομασία "ΕΡΖ" και είναι ένας από τους παλαιότερους τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα. Ήταν το αποτέλεσμα μιας οργανωμένης προσπάθειας μιας ομάδας ανθρώπων με όραμα και θέληση για δημιουργία. Το ίδιο πάθος και η ίδια θέληση παραμένει μέχρι και σήμερα άσβεστη, και οδηγεί την προσπάθεια αυτή σε νέους δρόμους.

Στόχος και σκοπός του Ionian είναι η διαρκής βελτίωση της ποιότητας των προγραμμάτων του, με κύριο άξονα την αντικειμενική ενημέρωση, την επιμόρφωση και την ποιοτική ψυχαγωγία. Με κριτική διάθεση αλλά και υπευθυνότητα, παρακολουθούμε από κοντά τα γεγονότα που συμβαίνουν παντού δίπλα μας καταγράφοντας, αναλύοντας και αξιολογώντας τα.

Το Ionian εκπέμπει ψηφιακά μέσω Digea στην Περιφερειακή Ζώνη 6 που καλύπτει επίγεια το Nότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και τη Νότια Στερεά Ελλάδα. Πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα του, έχουν 12 νομοί σε μία πληθυσμιακή περιοχή 1.500.000 πολιτών. Επίσης εκπέμπει δορυφορικά, στη θέση 673 στην πλατφόρμα της Cosmote TV, αλλά και διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του.

Η ομάδα

Η μεγάλη δύναμη του Ionian είναι οι άνθρωποι του. Η ισχυρή δημοσιογραφική ομάδα, οι έμπειροι παρουσιαστές και οι καταρτισμένοι τεχνικοί του, το καθιστούν -μπροστά και πίσω από τις κάμερες- ικανό να παράγει σήμερα υλικό εφάμιλλο των ευρωπαϊκών περιφερειακών σταθμών. Πάνω από τριάντα άνθρωποι µε µακρά θητεία στο χώρο της τηλεόρασης δίνουν καθημερινά όλες τις δυνάµεις τους για την καλύτερη και αμεσότερη κάλυψη σε επίπεδο περιφερειακής τηλεόρασης.

Η τεχνολογία

Το Ionian αποτελεί τον τηλεοπτικό σταθμό με τις περισσότερες εσωτερικές παραγωγές στην Περιφερειακή Ζώνη στην οποία εκπέμπει αλλά και ένα από τα πρώτα τηλεοπτικά κανάλια σε εσωτερικές παραγωγές στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Το Ionian χρησιμοποιεί πλήρως την ψηφιακή τεχνολογία. Από την απόκτηση του υλικού, εκτός και εντός του σταθμού, μέχρι και την εκπομπή του, η επεξεργασία και η μετακίνηση των σημάτων γίνονται σε ψηφιακή μορφή. Η δε εκπομπή του σήματος γίνεται σε High Definition 16:9. Σαν αποτέλεσμα η ποιότητα είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά πάνω από όλα εξασφαλίζεται η συμβατότητα του υλικού που παράγεται με όλα τα μελλοντικά formats ήχου και εικόνας. Το Ionian πρωτοπορώντας τεχνολογικά είναι από τα λιγοστά περιφερειακά κανάλια που χρησιμοποιούν την τεχνολογία Green Box.

Ο εξοπλισμός

Οι εσωτερικές παραγωγές πραγματοποιούνται σε ψηφιακό στούντιο με την τεχνολογία Green Box και με ένα ακόμη 3D κλασικό studio. Κεντρικές κονσόλες αποτελούν 3 tricaster 855. Το σύστημα επιτρέπει στο κανάλι, η κάθε εκπομπή του να είναι μοναδική και να εμπεριέχει το στοιχείο του εντυπωσιασμού για τον τηλεθεατή. Ειδικά εφέ, χρωματικές παλέτες, 3D video, κάνουν την τηλεοπτική εμπειρία αξέχαστη. Το επαγγελματικό προσωπικό, ο υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμός και η τεχνογνωσία που διαθέτει το Ionian, έχει οδηγήσει στην πραγματοποίηση σημαντικών παραγωγών και ζωντανών μεταδόσεων. Η εταιρεία διαθέτει πλήρες εξοπλισμένο κινηματογραφικό συνεργείο εξωτερικών λήψεων και πλήρως εξοπλισμένο OBVan HD εξωτερικών μεταδόσεων.

Περιοχή Κάλυψης

Το Ionian εκπέμπει μέσω Digea στην Περιφερειακή Ζώνη 6 που καλύπτει επίγεια το Nότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και τη Νότια Στερεά Ελλάδα. Πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα του, έχουν οι νομοί Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Τρίπολης, Κορίνθου, Φωκίδας, Ακαρνανίας, Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς, Κυθήρων και τα Νησιά Αργοσαρωνικού. Από τους πομπούς της Αργολίδας το σήμα φθάνει στον Πειραιά και σε μεγάλη πληθυσμιακή περιοχή των Αθηνών. Πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα του έχει μία πληθυσμιακή περιοχή 1.500.000 πολιτών. Δορυφορικά εκπέμπει στη θέση 673 στην τηλεοπτική πλατφόρμα της Cosmote TV, φτάνοντας στους δέκτες 500.000 νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα, ενω διαδικτυακά εκπέμπει μέσω της ιστοσελίδας του, στην οποία η πρόσβαση στη ζωντανή μετάδοση του προγράμματος είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Grand TV Award 2016, 2017, 2018

Το Ionian έχει κατακτήσει την πρώτη θέση πανελληνίως για τρεις συνεχόμενες χρονιές στη διοργάνωση των Regional Media Awards και στην ενότητα Περιφερειακή Τηλεόραση. Το 2016 πήρε 5 πρώτα βραβεία (Gold) στην συγκεκριμένη ενότητα, γεγονός που του προσέδωσε το Grand TV Award, δίνοντας του την υψηλότερη διάκριση περιφερειακού τηλεοπτικού καναλιού στην Ελλάδα. Το 2017 επανέλαβε την επιτυχία του, κατακτώντας ξανά το Grand TV Award με 3 πρώτα βραβεία (Gold) και 4 δεύτερα βραβεία (Silver), ενώ το 2018 απέσπασε και πάλι το Grand TV Award με 11 πρώτα βραβεία (Gold) και 1 δεύτερο βραβείο (Silver).

Βραβεία 2016: Grand TV Award, Gold βραβείο στην κατηγορία Vertical Content, Gold βραβείο στην κατηγορία Best Public Interest, Gold βραβείο στην κατηγορία Creative, Gold βραβείο στην κατηγορία Below The Line Communication και Gold βραβείο στην κατηγορία Κοινωνική Προσφορά / CSR.

Βραβεία 2017: Grand TV Award, Gold βραβείο στην κατηγορία Vertical Content, Gold βραβείο στην κατηγορία Multiplatform, Gold βραβείο στην κατηγορία Below The Line Communication, Silver βραβείο στην κατηγορία Best Original Reporting, Silver βραβείο στην κατηγορία Best Public Interest, Silver βραβείο στην κατηγορία Creative και Silver βραβείο στην κατηγορία Κοινωνική Προσφορά / CSR.

Βραβεία 2018: Grand TV Award, Gold βραβείο στην κατηγορία Content / Best Original Reporting, Gold βραβείο στην κατηγορία Content / Vertical Content, Gold βραβείο στην κατηγορία Content / Best Public Interest, Gold βραβείο στην κατηγορία Content / Best Serial / Movie / Documentary Production, Gold βραβείο στην κατηγορία Advertising / Multiplatform, Gold βραβείο στην κατηγορία Advertising / Below the Line Communication, Gold βραβείο στην κατηγορία Communication & Marketing / Best Online Community, Gold βραβείο στην κατηγορία Communication & Marketing / Best Ιnnovative Product Launch, Gold βραβείο στην κατηγορία Digital Media / Tablet & Smartphones, Gold βραβείο στην κατηγορία Content / Best Broadcast, Gold βραβείο στην κατηγορία Advertising / Product Placement και Silver βραβείο στην κατηγορία Communication & Marketing / Κοινωνική Προσφορά / CSR.