Το ψωμί, το πιο απλό και καθημερινό αγαθό στο ελληνικό τραπέζι, γίνεται πλέον σύμβολο της ακρίβειας. Μέσα σε πέντε χρόνια η τιμή του έχει σχεδόν διπλασιαστεί, φτάνοντας σε ορισμένους φούρνους το 1,50 ευρώ, την ώρα που ολόκληρος ο κλάδος παλεύει να επιβιώσει απέναντι σε συνεχείς αυξήσεις σε πρώτες ύλες, ενέργεια και λειτουργικά έξοδα.
«Λουκέτα» σε αρτοποιϊα και στην Καλαμάτα
Το ενεργειακό κόστος και η φορολόγηση, επιβαρυνουν σημαντικά τους αρτοποιούς, με αποτέλεσμα πολλοί επαγγελματιες του κλαδου να ‘’στενάζουν’’ οικονομικά.
Παρα τις πιεσεις που δεχονται επισημαινουν οτι προς το παρον, απορροφουν οι ίδιοι το μεγαλύτερο μερος των επιβαρυνσεων, και δεν αναμενεται αμεσα αυξηση στην τιμη του ψωμιού.





