Business Stories | Φάρμα Ηλείας: Πρότυπη Μονάδα Γάλακτος | full video

Το γάλα που μεταποιείται στη ΦΑΡΜΑ ΗΛΕΙΑΣ, παράγεται στην κτηνοτροφική μονάδα των αδερφών Μαρίνου στο Καρδιακαύτι Ηλείας σε μικρή απόσταση από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης ώστε το γάλα αμέσως μετά το άρμεγμα φτάνει στις σύγχρονες εγκαταστάσεις όπου παστεριώνεται και εμφιαλώνεται άμεσα για να διατηρήσει αναλλοίωτα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι αδερφοί Μαρίνου καλλιεργούν στη ευρύτερη περιοχή περί τα 1.500 στρέμματα με καλαμπόκι, βρώμη και άλλα, αποκλειστικά για τη διατροφή των αγελάδων τους . Η καθετοποίηση της παραγωγής και ό έλεγχος από τη παραγωγή ζωοτροφών μέχρι και το ράφι δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στη μονάδα.
Τα πρώτα βήματα έγιναν με τη παραγωγή φρέσκου γάλακτος και σοκολατούχου γάλακτος από φρέσκο γάλα ημέρας. Με αυτά τα προϊόντα έγινε το πρώτο άνοιγμα στην αγορά και η πρώτη επαφή τόσος με τα καταστήματα της περιοχής όσο και με τους καταναλωτές. Ακολούθησαν το παραδοσιακό αγελαδινό γιαούρτι, στραγγιστό γιαούρτι 10%, στραγγιστό γιαούρτι ελαφρύ 2%., τα γλυκίσματα ρυζόγαλο, κρέμα βανίλια και κρέμα σοκολάτα. Τα προϊόντα Κεφίρ και Κεφίρ με γεύση φράουλα είναι τα τελευταία προϊόντα που προστέθηκαν στη φαρέτρα της εταιρείας.