Ιστορίες της Γης | Κυριακή 22.01.2023 | Ολόκληρη εκπομπή

Η βιοποικιλότητα αποτελεί καθοριστικό παράγοντα του πρωτογενή τομέα συνιστώντας κομμάτι της αγροτικής παραγωγής. Έτσι, γεωργία και βιοποικιλότητα είναι άμεσα αλληλοεξαρτώμενες. Οι εφαρμοζόμενες γεωργικές πρακτικές έχουν άμεσο αντίκτυπο στη διαχείριση της σύγχρονης βιοποικιλότητας. Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να γίνει «φύλακας» της βιοποικιλότητας; Ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών καθηγητής Παναγιώτης Δημόπουλος μιλά στις «Ιστορίες της γης» για την άμεση και αμφίδρομη σχέση Βιοποικιλότητας- Πρωτογενούς τομέα.
Επίσης, ο Αντιπρύτανης αναφέρεται στις εξελίξεις που έχουμε με την ίδρυση Τμήματος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στην Αμαλιάδα του νομού Ηλείας που έχει επισφραγιστεί με προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό – Δήμητρα, στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και στο Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.
Στην ίδια εκπομπή ο ιδιοκτήτης των καταστημάτων «Παραδοσιακό Παντοπωλείο» κ. Παναγιώτης Στασινόπουλος αναφέρθηκε στην ακρίβεια , στην επιστροφή των καταναλωτών στις μικρότερες αλυσίδες Super Market και στην προσπάθεια του να στηρίζει τοπικούς παραγωγούς και επιχειρήσεις.