Ιστορίες της Γης | 18 – 12 – 2022 | Ολόκληρη εκπομπή

Ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Σπύρος Συρμακέσης
μιλά στις «Ιστορίες της γης» για το σύστημα Taxonomy of Skills (βασισμένο στη ESCO) που δημιουργήθηκε από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας και Σχεδιασμού Αλληλεπίδρασης του Τμήματος στο πλαίσια του έργου Aquaculture Global AI Platform for Europe’s Skill Passport που χρηματοδοτείται από ερευνητικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (European Institute of Innovation and Technology-EIT).
Το συγκεκριμένο Σύστημα επιτρέπει στους εργαζόμενους στο χώρο των Ιχθυοκαλλιεργειών να δουν ποιες δεξιότητες στην ταξινόμηση δεξιοτήτων κατέχουν και πώς σχετίζονται με τις δεξιότητες σε ολόκληρη τη βάση δεδομένων των επαγγελμάτων και των θέσεων εργασίας.
Στην ίδια εκπομπή ο επιχειρηματίας κ. Νίκος Γιαννακόπουλος παρουσιάζει τα άψογης λειτουργικότητας ελαιοραβδιστικά Castellari με το τηλεσκοπικό κοντάρι που έχουν «λύσει τα χέρια» σε χιλιάδες ελαιουργούς και δεν πληγώνουν ούτε τον καρπό ούτε το δέντρο της ελιάς.
Ιστορίες της γης» Κυριακή 18/12/2022 στις 19.00μ.μ