Έκκληση να ξεκινήσουν τα έργα στην Οδό Φιλικών στη Ζάκυνθο

Σημαντικός χρόνος χάνεται όσον αφορά το έργο της αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης στην οδό Φιλικών στη Ζάκυνθο. Οι παρεμβάσεις εδώ και μήνες είχαν σταματήσει μετά από ζημιά που είχε προκληθεί σε ιστορικό γεφύρι στην περιοχή, αλλά και λόγω της τουριστικής περιόδου ωστόσο ακόμα δεν έχει ξεκινήσει με το Τοπικό Συμβούλιο Πόλης Ζακύνθου να ζητά να επανεκκινήσουν οι εργασίες.
Και η περιοχή της Μπόχαλης είναι άμεσα εμπλεκόμενη με το έργο, το οποίο από την έναρξη των παρεμβάσεων προκάλεσε προβλήματα, με την Τοπική Κοινότητα να ζητά από τον Δήμο να επισπεύσει τις διαδικασίες.
Μεγάλος είναι ο κίνδυνος να χαθεί το έργο στην Οδό Φιλικών καθώς η προθεσμία ολοκλήρωσης του είναι μέχρι τον Δεκέμβρη του 2023, με τις Τοπικές Κοινότητες Πόλης και Μπόχαλης να κάνουν έκκληση να ξεκινήσουν σύντομα και με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες οι εργασίες.
Άμεση είναι η ανάγκη της αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης στην Οδό Φιλικών με την παλιά εγκατάσταση αμιαντοσωλήνων να είναι μεταξύ άλλων και βλαβερή για τους κατοίκους της πόλης και των γύρω περιοχών.