Εντυπωσίασε η αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου

Εκατοντάδες επισκέπτες κατέκλυσαν το ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου για να παρακολουθήσουν την αναπαράσταση της ναυμαχίας του lepanto που έχει μείνει στην ιστορία ως μια απο τις μεγαλύτερες λόγω της συμμετοχής των πλοίων αλλά και της τακτικής που ακολουθήθηκε. Η αναπαράσταση της ναυμαχίας της Ναυπάκτου για ακόμη μια χρονιά ήταν εντυπωσιακή και μάγεψε όσους την παρακολούθησαν δια ζώσης αλλά και όσους την είδαν σε απευθείας μετάδοση μέσα από την τηλεόραση και το ionian tv.

Αναβίωσε στο ενετικό λιμάνι η Ναυμαχία της Ναυπάκτου
Γιορτάστηκε και φέτος στη Ναύπακτο, στο ενετικό λιμάνι, το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός που άλλαξε τον ρου της ιστορίας σε όλη την Ευρώπη. H ναυμαχία της Ναυπάκτου. Πλήθος κόσμου βρέθηκε εκει για να παρακολουθήσει από κοντά το φαντασμαγορικό θέαμα ενώ για πρώτη φορά οι ομογενείς της Νέας Υόρκης είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στους εορτασμούς.

Οι Ναυπάκτιοι της Νέας Υόρκης τιμούν τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου
Η Ναυπακτιακή Αδελφότητα και η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναύπακτου και το Ionian Tv, διοργανώνουν βραδιά μνήμης για την Ναυμαχία του Λεπάντο. Θα πραγματοποιηθεί προβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ναυπάκτου με την αναπαράστασης της ναυμαχίας. Στο δελτίο της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου μίλησε σε απευθείας σύνδεση με Νέα Υόρκη ο κοινωνιολόγος καθηγητής, ιδρυτής και διευθυντής του κέντρου ελληνικής διασποράς του δημόσιου πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Νικόλαος Αλεξίου, ο οποίος θα είναι και συντονιστής της εκδήλωσης.