Γιατί αυξήθηκαν τόσο οι τιμές στο κρέας;

Αλματώδης είναι η αύξηση των τιμών στο κρέας τον τελευταίο μήνα, με το αρνί και το κατσίκι να καταγράφουν αύξηση 20% σε σχέση με πέρσι, και το μοσχαρίσιο κρέας να φτάνει ακόμη και τα 20 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ. Η αιτία πίσω από την εκτόξευση των τιμών είναι η μείωση της προσφοράς. Εκατοντάδες χιλιάδες αιγοπρόβατα έχουν θανατωθεί λόγω πανώλης και ευλογίας, ενώ η παραγωγή μοσχαρίσιου κρέατος περιορίζεται, κυρίως από την Ευρώπη, απ’ όπου προέρχεται η πλειονότητα της προσφοράς στην Ελλάδα.