IONIAN TV & START TV | Απευθείας μεταδόσεις από Κέρκυρα | Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο | Δείτε τις τελετές

Με γνώμονα την στήριξη του Ιόνιου πολιτισμού και την ανάγκη δημιουργίας δεσμών σχέσεων των Επτανησίων, η σύγχρονη τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να έρθουμε πολύ κοντά σε μοναδικές στιγμές.

Oι τηλεοπτικοί σταθμοί Ionian και Start, αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία και δημιουργούν μια μοναδική δυναμική προβολής και εξωστρέφειας γεγονότων που έχουν μοναδική αξία. Προσφέρουν στον Ελληνισμό της διασποράς, σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στους απανταχού Επτανήσιους, την δυνατότητα τηλεοπτικής πρόσβασης σε απευθείας σύνδεση με την Κέρκυρα.

Απευθείας Μεταδόσεις

Μεγάλη Παρασκευή
22.00-00.00 Περιφορά επιταφίου Μητρόπολης
Η περιφορά του τελευταίου αλλά πιο επιβλητικού επιταφίου, αυτού της Μητρόπολης Κερκύρας. Στην περιφορά προπορεύονται ο σταυρός του μαρτυρίου και τα εξαπτέρυγα. Ακολουθούν το κόρο (χορωδία), που ψάλλει το «Αι γενεαί πάσαι», οι σκόλες (μεγάλα τετράπλευρα λάβαρα), τα φλάμπουρα (κατάλοιπα βυζαντινών σημαιών) και τα βενετσιάνικα φανάρια. Συμμετέχουν, σχολεία, πρόσκοποι αλλά και μικρά κορίτσια που κρατούν στα χέρια τους καλαθάκια με λουλούδια. Τον κρατούν στους ώμους τους ναύτες και ακολουθούν όλοι οι ιερείς της πόλης, καθώς και οι τρεις φιλαρμονικές.
Η Κόκκινη την πένθιμη ελεγεία «Suentura» (απώλεια, συμφορά) του Mariani.
Η παλαιά παίζει το «Adagio» του Albinoni, ενώ η μπλε τη «Marcia Funebre» (πένθιμο εμβατήριο) του Verdi.

Μεγάλο Σάββατο
09.30-11.00 Επιτάφιος και Λιτανεία Αγίου Σπυρίδωνος
Η λιτανεία του σεπτού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα που καθιερώθηκε το 1550, όταν ο Άγιος έσωσε το νησί από το λιμό. Συνοδεύεται από τις πολλές και φημισμένες φιλαρμονικές του. Μαζί γίνεται και η περιφορά του Επιταφίου της εκκλησίας του Αγίου. Οι φιλαρμονικές παίζουν τη Marcia Funebre από την Ηρωική του Beethoven (από την Φιλαρονική Ένωση Καποδίστριας) .
το Calde Lacrime του Michelli, (από την Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος) τον Αμλέτο του Faccio (από την Φιλαρμονική εταιρία Κέρκυρας γνωστή και ως παλαια Φιλαρμονική)

11.00 -11.30 Πρώτη Ανάσταση – Έθιμο των μπότηδων
Στις 11 ακριβώς καθώς οι καμπάνες αναγγέλλουν την «πρώτη Ανάσταση», από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια, οι Κερκυραίοι ρίχνουν «μπότηδες». Τις ρίζες αυτού του εθίμου συναντάμε στο χωρίον του Ευαγγελίου ‘Συ δε Κύριε Ανάστησόν με ίνα συντρίψω αυτούς ως σκεύη κεραμέως».
Στους δρόμους ξεχύνονται οι Φιλαρμονικές και παίζουν ένα εύθυμο εμβατήριο.

kerkyra3

Εύρος εκπομπήςΠου μας βλέπουν

Start TV
Επίγεια μετάδοση μέσω Digea | Περιφερειακή Ζώνη 5 | Πληθυσμιακή περιοχή 1.100.000 κατοίκων
9 Νομοί:
Κέρκυρας – Παξοί, Λευκάδας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Β. Ζακύνθου, Αιτωλωακαρνανίας, Αρτας, Πρεβέζης, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας

IONIAN TV
Επίγεια μετάδοση μέσω Digea | Περιφερειακή Ζώνη 6 | Πληθυσμιακή περιοχή 1.500.000 κατοίκων
12 Νομοί:
Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Νησιά Αργοσαρωνικού, Κύθηρα, Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Τρίπολη, Κόρινθος, Φωκίδα, Ακαρνανία.

Δορυφορικά μέσω Cosmote TV
Το ΙΟΝΙΑΝ εκπέμπει στη θέση 673 στην τηλεοπτική πλατφόρμα της CosmoteTV.
Πρόσβαση σε 500.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Ποιοι θα μας δουν
Στην Ελλάδα σε επίγεια μετάδοση (συνεργαζόμενα κανάλια):
Στην Αθήνα | Action 24 | εκπέμπει και στην πλατφόρμα της Nova
Στην Κεντρική Ελλάδα | Star TV | εκπέμπει και στην πλατφόρμα της CosmoteTV
Στην Θεσσαλονίκη | TV100 | εκπέμπει και στην πλατφόρμα της CosmoteTV
Στο Νότιο Αιγαίο|Αιγαίο TV | εκπέμπει και στην πλατφόρμα της CosmoteTV
Στην Κρήτη | Κρήτη TV| εκπέμπει και στην πλατφόρμα της CosmoteTV

Τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας (αποσπάσματα)
Αlpha, Ant1, Epsilon

Στην Ομογένεια στην Αμερική
New Greek TV

Με πλούσιο ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα από τον ελληνικό και τον διεθνή χώρο, αλλά και συνεπή κάλυψη των μεγάλων γεγονότων που αφορούν τους Έλληνες των ΗΠΑ, το New Greek TV αποτελεί μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ της ομογένειας και της πατρίδας, με σκοπό να συμβάλει στην διατήρηση της ελληνικής κουλτούρας και πολιτιστικής κληρονομιάς. Παράλληλα, μέσα από τις τοπικές παραγωγές, το New Greek TV αναδεικνύει καθημερινά τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του απόδημου ελληνισμού, οι οποίοι διαπρέπουν σε όλους τους τομείς

Πρόσβαση στον απανταχού ελληνισμό παγκοσμίως | Στο Διαδίκτυο Live:

Ionian TV Live

Start Tv Live
http://www.startmedia.gr/

Συγκριτικά πλεονεκτήματα – Οφέλη
Εξωστρέφεια και πρόσβαση σε εν δυνάμει 6.000.000 πληθυσμό (από όλα τα τηλεοπτικά μέσα που θα συντονιστούν μαζί μας), τις ημέρες του Πάσχα. Είναι δεδομένο ότι οι επιλεγμένες στιγμές, είναι εξαιρετικές ως τηλεοπτικό υλικό. Τα πλεονεκτήματα και οι ιδιαίτερες στιγμές, μέσα από μια επαγγελματική απόδοση, δημιουργούν «ανάγκη» στον τηλεθεατή να τις ζήσει.

Τηλεοπτική παραγωγή
Για τις απαιτήσεις της μεγαλειώδους μετάδοσης, θα χρησιμοποιηθεί το σύγχρονο OB VAN εξωτερικών μεταδόσεων του ΙΟΝΙΑΝ, με 8 κάμερες και δορυφορικό UPLINK ώστε να δοθεί το τηλεοπτικό σήμα στους παραπάνω περιφερειακούς σταθμούς.
Για την τηλεοπτική παραγωγή θα αξιοποιηθούν 14 επαγγελματίες τεχνικοί συνεργάτες και 2 δημοσιογράφοι και των δύο καναλιών του Ιονίου.

Η τηλεοπτική συνεργασία Start και ΙΟΝΙΑΝ
Η συγκεκριμένη συνέργια, πραγματοποιείται από δύο περιφερειακά κανάλια πολλά υποσχόμενα, τα οποία, μέσω της Digea, καλύπτουν σε επίγειο εύρος, ολόκληρο το Ιόνιο, την Δυτική Ελλάδα και ολόκληρη την Πελοπόννησο μέχρι τα Κύθηρα.
Παράλληλα κατέχουν θέση στο δορυφορικό μπουκέτο του Cosmote TV (@673 IONIAN).
Η πρωτοβουλία είναι απόλυτα ιδιωτική και σκοπό έχει να προτάξει με σχεδιασμένο επαγγελματισμό, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ιονίου, μέσα από την μεγάλη δυναμική της περιφερειακής τηλεόρασης.