Σε γειτονιές των πόλεων αλλά και σε χωριά στήνονται σούβλες για το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία. Υπάρχουν όμως μυστικά που πρέπει να γνωρίζουν όσοι αναλάβουν αυτόν το σημαντικό ρόλο.
Η Κυριακή του Πάσχα για τους περισσότερους έλληνες είναι άρρηκτα συνδεδεμένη, με παραδοσιακό γλέντι γύρω από τη σούβλα, εκεί που ψήνεται ο οβελίας και γεμίζει με μυρωδιές όλες τις γειτονιές.
Λίγο πριν μπει ο οβελίας στη σούβλα σας αποκαλύπτουμε ορισμένα μυστικά του καλού ψησίματος από τους ειδικούς..