Τιμή, νοθεία και καιρός «απειλούν» με εξαφάνιση το ελαιόλαδο από το ελληνικό τραπέζι

Στα ύψη παραμένει η τιμή του ελαιόλαδου στη χώρα μας, με τους καταναλωτές να βρίσκονται σε απόγνωση. Η ακρίβεια και η μικρή ποσότητα διάθεσης στην αγορά προκαλεί φαινόμενα νόθευσης με τον ΕΦΕΤ να βρίσκεται σε επιφυλακή. Ακόμη η παραγωγή φέτος είναι μειωμένη και λόγω των καιρικών συνθηκών. Στο δελτίο της Δευτέρας 6 Νοεμβρίου φιλοξενήθηκαν δύο ελαιοτριβείς. Από την Κέρκυρα ο Σπύρος Δαφνής και από τον Πύργο Ηλείας ο Κώστας Παπαδόπουλος. Αμφότεροι αναφέρθηκαν στα προβλήματα της φετινής χρονιάς, αλλά και στα όσα πρέπει η πολιτεία να πράξει για να διαφυλάξει τον Έλληνα καταναλωτή.

Κλιματική κρίση και νοθείες «χτυπούν» το ελαιόλαδο
Θα πούμε το λάδι, λαδάκι. Η κλιματική κρίση χτυπά το δέντρο της ελιάς και τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα φέτος για το βασικό προϊόν της μεσογειακής διατροφής. Η κακοκαιρία που επικρατεί αρχές Νοέμβρη μπορεί να επηρεάσει δραματικά τη φετινή παραγωγή.