Στις δυτικές ελληνικές ακτές του Ιονίου, τα νερά, σε αρκετά σημεία, εισδύουν βαθιά στη στεριά. Στους γαλήνιους κόλ πους δημιουργούν τα φυσικά ιχθυοτροφεία, τα Διβάρια. Εδώ, κατά κύριο λόγο,ζει το θηλυ κό του Κέφαλου, η Μπάφα.
Ο Ζαφείρης Τρικαλινός, τέταρτη γενιά των παραδοσιακών παραγωγών αβγοτάραχου, παίρνει τα φρέσκα αυγά του Κέφαλου από τα Διβάρια, τα οποία μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις Trikalinos σε συνθήκες ψύξης, και η παραγωγική διαδικασία ξεκινά την ίδια μέρα.
Το Trikalinos Αυγοτάραχο είναι επικαλυμμένο με φυσικό κερί μέλισσας το οποίο διατηρεί επαρκώς το προϊόν, σφραγίζοντας τη ντελικάτη γεύση του, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Το αποτέλεσμα αυτής της τεχνικής παραγωγής τυποποίησης είναι ένα εξαιρετικό προϊόν τόσο στην υφή, όσο και στη γεύση που έχει ταξινομηθεί ως μια από τις 30 πιο υγιεινές και πιο νόστιμες λιχουδιές του κόσμου.





