ΖΑΚΥΝΘΟΣ | Η Αλεξάνδρα Κλάδη γυρνά στο γενέθλιο νησί της, για να παίξει τα τραγούδια του ΣΑΜΠΟΥΑΝ ζωντανά

Τα τραγούδια του ΣΑΜΠΟΥΑΝ ταξιδεύουν. Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του δίσκου στην Αθήνα και την συμμετοχή στην «Ταράτσα» του Φοίβου Δεληβοριά, παράσταση και πάλι … στο Πορτοκάλι.
Την Τρίτη 22 Αυγούστου και ώρα 22:00, στο πιο ταιριαστό στέκι του νησιού, τα τραγούδια του ΣΑΜΠΟΥΑΝ και ευφάνταστες διασκευές θα τραγουδηθούν μαζί με φίλους και γνωστούς.

Η Αλεξάνδρα Κλάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο. Σπούδασε μουσικολογία στο πανεπιστήμιο Αθηνών και ανώτερα θεωρητικά της μουσικής στο ωδείο Φ. Νάκας. Έκανε σπουδές στο τραγούδι και το πιάνο ενώ ασχολήθηκε με διάφορα μουσικά όργανα όπως το όμποε, το ακορντεόν, το μαντολίνο και την κιθάρα. Συνέχισε τις σπουδές της στη σύνθεση σύγχρονης μουσικής και στη μουσική για τον κινηματογράφο.

Στα τραγούδια της είναι έντονες οι επιρροές από την επτανησιακή, την κλασική, την τζαζ και την ποπ μουσική ενώ στιχουργικά φλερτάρει με την απλότητα και την αμεσότητα. Η ερμηνεία της είναι ανεπιτήδευτη θέλοντας έτσι να εκφράσει τη σημασία της αυθεντικότητας που επιζητεί να αποπνέουν τα τραγούδια της.
Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως καθηγήτρια μουσικής, διευθύνει την παιδική χορωδία του ωδείου Φ. Νάκας, συγγράφει παιδικά μουσικά παραμύθια, συνθέτει παιδικά μιούζικαλ ενώ παράλληλα γράφει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο.
Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη γιόγκα και τα μαθηματικά, ενώ είναι ενεργά ευαισθητοποιημένη με τα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα δικαιώματα των ζώων και την οικολογία. Έχει ιδρύσει την κίνηση «ZeroWasteAthens» και τον εκδοτικό οίκο «Μαγική Πυξίδα».

Το Μάιο του 2017, κυκλοφορεί το1ο προσωπικό της album ΣΑΜΠΟΥΑΝ σε συνέχεια των cd singles «Στο Κολωνάκι», «Μαζί για Πάντα» και «Γύρισε» από την FeelgoodRecords και τη συνεργασία με το Ρένο Χαραλαμπίδη στο «Μαγικό νησί» του Β.Γερμανού.