Μια πρωτοποριακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ έδειξε ότι το ελληνικό ελαιόλαδο μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάϊμερ και πλέον ανοίγει ο δρόμος για να ονομαστεί το ελαιόλαδο «Ιατρικό τρόφιμο».
Νέα έρχονται να ταράξουν ευχάριστα τις ζωές των Ελλήνων, αφού έρευνα στις ΗΠΑ, μέσω πειράματος, έδειξε ότι το ελληνικό ελαιόλαδο έχει ιδιότητες οι οποίες μπορούν να σταματήσουν τη νόσο του Αλτσχάϊμερ. Οι ουσίες που περιέχονται στο ελαιόλαδο είναι η ελαιοκανθάλη και η ελαιασίνη. Το λάδι της οικογένειας Θεριανού, το οποίο είχε γίνει διεθνώς γνωστό όταν κατέκτησε τις πρώτες θέσεις παγκοσμίως περιέχει υψηλή ποσότητα ελαιοκανθάλης.