Πρόσωπα της Χρονιάς 2020 – Υποψηφιότητες | Ομάδα Μαθητών Robotica.gr

Ομάδα Μαθητών Robotica : Κάνουν το ασανσέρ να τρέχει
Έχετε σκεφτεί πόσο χρόνο χάνουμε από τη ζωή μας, περιμένοντας τον ανελκυστήρα; Οχτώ μαθητές δημοτικού και γυμνασίου 10-14 ετών του εργαστηρίου Robotica.gr, ερεύνησαν το πρόβλημα και διαπίστωσαν, ότι καθένας από εμάς, περιμένει κάθε χρόνο συνολικά πάνω από δύο ολόκληρες ώρες τον ανελκυστήρα. Οι Αχαιοί μαθητές, επινόησαν ένα σύστημα μηδενισμού του χρόνου αναμονής στον ανελκυστήρα. Το πιο σημαντικό, είναι ότι, το σύστημά τους, μπορεί με οικονομικό τρόπο να ενσωματωθεί στους υπάρχοντες ανελκυστήρες των πολυκατοικιών, είτε αυτοί είναι σύγχρονοι με ηλεκτρονικούς πίνακες είτε παλαιού τύπου-μη αυτόματοι.
Και ονόμασαν την «πατέντα» τους «Fast Elevator Project» ή εν συντομία «Fast.EL», την οποία στο πλαίσιο του διαγωνισμού First Lego League 2020 «City Shaper».
Οι μαθητές που απαρτίζουν την ομάδα είναι οι: Ασημάκης Φωτήλας, Βέρα Ράπτη, Δημήτρης Παπακώστας, Δημήτρης Στεργιάκης, Δημήτρης Τσιμπούρης, Κωνσταντίνος Βαφέας, Μιχάλης Κούσκουρης, Σωτήρης Κούλης, μαζί με τους προπονητές τους Δήμητρα Περδίκη και Ανδρέα Τσιμπούρη.