18/11/2016

Πάτρα | Το πιο εγκαταλελειμμένο σχολειό της χώρας δεν έχει ρεύμα – δάσκαλο – ταξί


Στην τύχη τους έχουν αφεθεί πολλά σχολεία της περιοχής. Κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και ειδικής αγωγής, μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές και υλικό είναι μόνο κάποια από τα χαρακτηριστικά που περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της εκπαίδευσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το 39ο δημοτικό σχολείο στο Νέο Σούλι Πατρών. Ο διευθυντής του σχολείου και δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Γκοτσόπουλος περιγράφει μια εικόνα που δεν παραπέμπει σε σχολείο σύγχρονης εποχής κι επιπλέον επισημαίνει ότι ακόμη και σήμερα δεν εκτελείται η μεταφορά των μαθητών.

Ο κ. Γκοτσόπουλος σημείωσε ότι παρά τις συνεχείς έγγραφες και προφορικές εκκλήσεις προς τις αρμόδιες αρχές, οι μαθητές δεν έχουν καν μια πρίζα να λειτουργεί, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να κάνουν μάθημα χωρίς ρεύμα και χωρίς θέρμανση.

Ο διευθυντής του σχολείου με επιστολή του στο υπουργείο παιδείας, στην δημοτική αρχή της Πάτρας και στην περιφέρεια κάνει έκκληση να δοθεί άμεση λύση στα ζητήματα που ταλανίζουν τα σχολεία καθώς έχουν περάσει δυόμιση μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα προβλήματα παραμένουν άλυτα.


 #ionianchannel
Advertisement 5