03/10/2018

ΠΑΤΡΑ | Δίκη Μπακαρί Χέντερσον: O Δικηγόρος του Έλληνα κατηγορούμενου στο IONIAN


Για 4η ημέρα συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας, η ακροαματική διαδικασία της δίκης για τη δολοφονία του αμερικανού Τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον. Ο δικηγόρος του Έλληνα κατηγορούμενου από τη Ζάκυνθο, μιλάει στην κάμερα του ΙΟΝΙΑΝ και δίνει τη δική του εκδοχή για τα όσα διαδραματίζονται αυτές τις ημέρες στη δικαστική αίθουσα, με την διαμάχη μεταξύ υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής να κορυφώνεται…
Κορυφώνεται η αντιπαράθεση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας, ανάμεσα στους συνηγόρους υπεράσπισης και στους δικηγόρους της οικογένειας Χέντερσον.
Αυτό που απασχολεί κάθε πλευρά είναι να ξεμπλεχτεί το κουβάρι και να φανεί ποιος και πόσο από τους 9 που μοιράζονται το εδώλιο του κατηγορουμένου, ευθύνεται για τον θάνατο του άτυχου φοιτητή. Ο δικηγόρος του Έλληνα μπάρμαν μιλά στο ΙΟΝΙΑΝ και δίνει τη δική του εκδοχή.
11 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να κόψουν το νήμα της ζωής του 22χρονου τουρίστα. Όλα ξεκίνησαν από μια σέλφι φωτογραφία. Στη συνέχεια ένας όχλος επιτίθεται στον Μπακαρί. Ποιος έδωσε τα μοιραία χτυπήματα; Ποιοι βοήθησαν στον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου. Αυτά είναι τα ερωτήματα που πρέπει να φωτίσει η ακροαματική διαδικασία την οποία παρακολουθούν ανελλιπώς οι τραγικοί γονείς. Μαζί τους και ανώτατα στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας, όπως ο επικεφαλής του FBI στην Ελλάδα.
Σημαντική για την εξέλιξη της υπόθεσης είναι η έκβαση του αιτήματος που κατέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης 3 Σέρβων κατηγορούμενων Αλέξης Κούγιας σχετικά με τον έλεγχο νομιμότητας των βίντεο που έχουν καταγράψει την σκληρή δολοφονία του 22χρονου τουρίστα. Φως στην υπόθεση αναμένεται να δώσει και η κατάθεση της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα, που διενήργησε τη νεκροψία. Η υπόθεση θα συνεχιστεί στα δικαστήρια της Πάτρας, την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου.


 #ionianchannel
Advertisement 5