“Ασκούμενοι” δημοσιογράφοι στο “ΙΟΝΙΑΝ” | Επίσκεψη έκπληξη από τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Ρίζας |  (pics) Picture
09/03/2017

“Ασκούμενοι” δημοσιογράφοι στο “ΙΟΝΙΑΝ” | Επίσκεψη έκπληξη από τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Ρίζας | (pics)


Με παιδικά χαμόγελα αλλά και δημοσιογραφικές αναζητήσεις γέμισαν τα τηλεοπτικά πλατό του IONIAN στην Ζάκυνθο, από την επίσκεψη που πραγματοποίησαν χθες την Τρίτη το πρωί 20 μαθητές της Δ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρίζας. Αφορμή στάθηκε το μάθημα της γλώσσας, αλλά και την πρόθεση για τη σύνταξη και έκδοση μαθητικής εφημερίδας, ενώ την πρωτοβουλία είχαν οι εκπαιδευτικοί τους, Λιάγκας Σωτήρης και Λαμπρινή Κωστίκα.

3o_rizas_42

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με δημοσιογράφους, και τεχνικούς , αλλά και με το Δ/ντή Marketing και Εταιρικής Ευθύνης του ΙΟΝΙΑΝ, Διονύση Μήλεση. Ξεναγήθηκαν στους χώρους και είχαν την ευκαιρία να λάβουν τα πρώτα μαθήματα δημοσιογραφίας αλλά και να λύσουν τις απορίες τους σχετικά με την προετοιμασία ενός δελτίου ειδήσεων, μιας εκπομπής ή ενός ρεπορτάζ.

3o_rizas_12

Στα Πλατό
Ιδιαίτερος υπήρξε ο ενθουσιασμός τους, όταν βρέθηκαν στα τηλεοπτικά πλατό και έγιναν κοινωνοί του τρόπου δημιουργίας ενός ρεπορτάζ, ενός δελτίου ειδήσεων ή μιας εκπομπής. Είδαν από κοντά τον τεχνικό εξοπλισμό και ενημερώθηκαν για τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας δουλειάς. Επίσης αναφέρθηκαν οι δυσκολίες που παρουσιάζονται στον ανταγωνισμό της πληροφόρησης που προκύπτει με τα υπόλοιπα ΜΜΕ (τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο), εξηγώντας ποιος είναι ο ουσιαστικός ρόλος ενός ηλεκτρονικού μέσου ενημέρωσης.

3o_rizas_22

Μια όαση χαράς
Πραγματικά η παρουσία των μαθητών ήταν μία όαση χαράς που μετέφεραν τα χαμογελαστά και τρυφερά πρόσωπα νέων παιδιών σε όλους τους συναδέλφους. Κυρίως αποτέλεσε μία ευχάριστη ανάπαυλα, αλλά και μία πρωτόγνωρη εμπειρία, από την ωριμότητα της σκέψης τους και κυρίως από τις εύστοχες ερωτήσεις και παρατηρήσεις που διατύπωσαν.

3o_rizas_32

Γεγονός είναι ότι τα παιδιά ήταν ενημερωμένα για θέματα της πόλης, για πρόσωπα και καταστάσεις και το ενδιαφέρον τους για τη δημοσιογραφία ήταν μεγάλο. Πραγματικά, ήταν μια συνάντηση εποικοδομητική και ίσως σε κάποιους δημιουργήθηκε η επιθυμία να ασχοληθούν στο μέλλον με το επάγγελμα του δημοσιογράφου.


 #ionianchannel
Advertisement 5