ΣΠΑΡΤΗ | Orange Festival 2017 : συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εκδηλώσεις Picture
31/07/2017

ΣΠΑΡΤΗ | Orange Festival 2017 : συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εκδηλώσεις


Στις 19 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η 16η κατά σειρά δράση του Orange Festival 2017 σε μια εμβόλιμη αλλά πολύ ουσιαστική εκδήλωση σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πρόγραμμα Αμυκλαίου. Η δράση είχε τίτλο “Αρχαιολογία και φυσικό περιβάλλον: Μια θεματική περιήγηση”

4

Η δράση εστίασε στη σημασία περιβαλλοντικών και κλιματικών παραγόντων στην διαμόρφωση του λόφου ως αστικού τοπίου και ιερού κατά την αρχαιότητα, εξετάζοντας θέματα όπως η τοποθεσία, το έδαφος, το υπέδαφος, η χωροταξική θέση, ο προσανατολισμός και η συνύπαρξη με τις καλλιέργειες της περιοχής.

2

Μια επιστημονική δράση με βαθιές ρίζες στην Ιστορία της περιοχής της Λακωνίας και με αυτή την σύμπραξη ανοίγει η επαφή τόσο με την Αρχαιολογική Υπηρεσία της περιοχής όσο και με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο που είναι αρμόδιο για το ερευνητικό πρόγραμμα. Ορίστηκε στην συνέχεια με τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Βλίζο να πραγματοποιηθεί στην Αρχαιολογική ομάδα, ξενάγηση στην Orangeland.

img_20170725_111020

Σεμινάριο Βιοδυναμικής Γεωργίας

Τρίτη και Τετάρτη, 25 και 26 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Orange Festival 2017 μια ακόμη εμβόλιμη δράση σε συνεργασία με του Λακωνικούς Κήπους επιστημονικού επιπέδου για την πιστοποίηση Demetre. Η δράση είχε ως άξονα την ενημέρωση Λακώνων παραγωγών για την διαδικασία της βιοδυναμικής γεωργίας και την πιστοποίηση Demetre αναγνωρίζοντας στην Ευρώπη ως προϊόντα ποιότητας με μεγάλο αγοραστικό κοινό.

img_20170726_112419

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε στην Σκάλα ενημέρωση για την διαδικασία βιοδυναμικής γεωργίας σε θεωρητικό επίπεδο ενώ με τους παραγωγούς να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον καθώς τα προϊόντα με την πιστοποίηση Demetre φέρουν αξία στην αγορά κατά 10% μεγαλύτερη από τα βιολογικά.
Την Τετάρτη η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε με ένα βιωματικό σεμινάριο στο χωράφι στην περιοχή της Μαγούλας Σπάρτης δημιουργώντας την βάση της πρακτικής που είναι η οργανική ουσία σε συνδυασμό με ομοιοπαθητικά σκευάσματα.Μια επιστημονικού επιπέδου δράση για την ενημέρωση των παραγωγών που θα συμβάλει αποτελεσματικά στην συνέχεια και στη εμπορική διαδικασία.


 #ionianchannel
Advertisement 5